Trik kojim je Hejli Biber pobedila „maskne“

Moda i lepota 01. sep 202013:36 > 11. maj 2021 12:11
Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Svakodnevno nošenje maski dovelo je užasnog kozmetičkog problema kod mnogih - pojave akni. Slavna manekenka Hejli Biber otkrila je trik kojim sprečava njihov nastanak.

Hejli Biber je poznata po jednostavnoj bjuti rutini, međutim tokom pandemije koronavirusa uvela je novi korak u nezi lica. Manekenka tvrdi da je upravo taj trik spašava od akni koje su joj se stvarale zbog nošenja maske.

U pitanju je dvostruko čišćenje lica, koje je poboljšalo stanje njene kože, kako sama tvrdi.

„Jedna stvar koju sam počela da radim tokom karantina, a koja je promenila mogu kožu pre par meseci, jeste duplo čišćenje“, ispričala je Hejli za Allure.

Kako ona to radi? Manekenka otkriva da prvo kožu čisti uljem, a zatim penom ili gelom. Naglasila je da koristi korejske proizvode.

View this post on Instagram

?

A post shared by Hailey Baldwin Bieber (@haileybieber) on

Prema dermatološkinji Marisi Gašik, duplo čišćenje može biti korisno za vašu kožu, posebno u letnjem periodu, kada nosimo i kreme sa zaštitinim faktorom.

„Kreme za sunčanje se teško skidaju, pa je duplo čišćenje dobar potez“, rekla je Gašik.

Ipak, dermatološkinja upozorava da ne smemo preterano da čistimo kožu.

Pročitajte još:

„Verujem da osećate potrebu da uradite nešto grubo ili da pojačate učestalost čišćenja,  ali važno je da kožu samo hidriramo i sa njom postupamo nežno. Nemojte rizikovati sa preteranim čišćenjem, koje može da ogoli vašu kožu, i premeti njen balas, pa će lakše pucati“, naglasila je.

Ako želite da probate trik Hejli Biber, birajte blaga ulja koja neće zapuštiti pore, i pene sa keramidima, koji štite površinsku barijeru kože. Nakon čišćenja, obavezno dobro hidrirajte kožu i ne zaboravite da pijete puno vode.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram