Tri haljine Somborskih šnajderki koje nose jaku simboliku

Foto: Privatna arhiva

Mnogo više od lepih haljina.

Somborske šnajderke su sasvim posebne žene – one koje kroje svoju sudbinu i kroz modu nam pričaju o velikoj ličnoj borbi. One su malo udruženje žena koje su preživele nasilnike i odlučile da se ekonomski osamostale svojim radom, tako što šiju razne stvari, od haljina do lutaka. Večeras će u organizaciji portala Zadovoljna, u klubu Karbon biti održana revija „Dokaži bajku“ posle koje ćete imati priliku da putem aukcije kupite njihove haljine i pomognete im da naprave svoj centar za rad.

Shoppster je glavni partner u organizaciji humanitarne revije i aukcije „Dokaži bajku“. Foto: Promo

U prošlosti su Somborske šnajderke imale reviju na kojoj su prikazale tri haljine koje su mnogo više od lepe večernje toalete.

Dolaze u tri boje, a svaki ton i izbor materijala šalju snažnu poruku Somborskih šnajderki.

Foto: Privatna arhiva

„Crvena boja satena sa belom čipkom, ne predstavlja samo boju krvi, ona predstavlja u našoj kolekciji REBORN ženu pobednicu koja je zašila rane prošlosti i hrabro nastavila da korača kroz život“, rekle su nam.

Viskoza, til i čipka nisu samo materijali od kojih je sašivena crna haljina.

„Maska koja zaklanja pola lica simbolizuje ženu koja sakriva pogled od ljudi, ženu koja oseća stid i strah i koja se suočava sama sa sobom i prolazi duboke krize i nasilje u partnerskom odnosu i postaje žrtva“, otkrivaju Somborske šnajderke.

A venčanica iz njihove kolekcije REBORN Predstavlja ženu koja je iz čiste i iskrene ljubavi, naivnosti i nevinosti, uplovila u bračne vode – nadajući se nekom lepom životu i bajci o kojoj je maštala, kažu ove hrabre žene.

Redakcija portala Zadovoljna je odlučila da pomogne Somborskim šnajderkama i svim ženama u Srbiji. U Beogradu u klubu Karbon 26. decembra u 19h organizujemo reviju i humanitarnu aukciju haljina koje su lično dizajnirale i šile Somborske šnajderke. Sav prihod sa aukcije će ići njima za osnivanje novog prostora za rad, Šnajderaj centra u Somboru. Pomozi nam da zajedno ostvarimo ovu misiju. Šeruj, dođi, podrži Somborske šnajderke, DOKAŽI BAJKU.

Ukoliko želite da pomognete Somborskim šnajderkama, a niste u mogućnosti da dođete na aukciju njihovih haljina, to možete da učinite uplatom na njihov račun 340-11027008-77.

Humanitarna revija i aukcija „Dokaži bajku“ održava se uz pokroviteljstvo kompanija Shoppster i McDonald’s. Sve kreacije Somborskih šnajderki koje ne budu prodate na licitaciji moći će da se kupe na sajtu Shoppstera.

Foto:Promo

***

BONUS VIDEO: Intervju Tamara Rudic / Somborske snajderke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram