Tri greške u nezi koje ubrzavaju stvaranje bora oko očiju

Foto: PPS / Zuma Press / Profimedia

Pošto je koža oko očiju izuzetno tanka i osetljiva potrebna joj je posebna nega kako se ne bi narušila ravnoteža kožne barijere. Mnoge žene, nenamerno i često dobronamerno, prave pogubne greške tokom rutinske nege kože, koje doprinose prevremenom starenju kože.

Ukoliko želite da izbegnete bore oko očiju, izbegavajte sledeće tri greške:

Nasilni ste prilikom nanošenja proizvoda

Trljanje područja, prilikom nanošenja kreme ili prilikom uklanjanja šminke može izazvati upalu i oštećenje kapilara, što može dovesti do jake hiperpigmentacije područja.

Za uklanjanje šminke sa očiju, uronite tufer za skidanje šminke u micelarnu vodu, a zatim dodirnite svako oko na nekoliko sekundi. Kada maskara i ajlajner počnu da se rastvaraju, možete ih ukloniti pažljivo i nežnim pokretima. Što se tiče hidratacije područja serumima i kremama, nežnim pokretima tampona nanesite proizvod po izboru, piše Ženski magazin.

Pogrešno ste izabrali kremu

Nakon 40 godina, jednostavna hidratantna krema za oči nije dovoljna. Verujte formulama bogatim antioksidansima, poput vitamina C, ako želite da smanjite pojavu podočnjaka, ili retinola i hijaluronske kiseline, ako želite da smanjite pojavu finih linija i bora.

Ako je vaša glavna briga oticanje u tom području, u svoju rutinu nege kože uključite kremu za oči sa kofeinom, koja će stimulisati mikrocirkulaciju.

koreja lepota
Foto:shutterstock

Zaboravite zaštitu od sunca

Svakodnevno nanošenje kreme za sunčanje jedan je od najefikasnijih i najefikasnijih poteza koje možete napraviti u borbi protiv vremena. Međitim, većina žena zanemaruje područje oko očiju.

Obogatite svoj arsenal lepote specijalizovanom kremom za sunčanje, koja će štititi kožu od štetnih UV zraka, a istovremeno jačati kožnu barijeru, zahvaljujući svojim hidratantnim agensima.

***

Bonus video: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram