Trend koji viđamo na svakom koraku u Njujorku, Milanu, Londonu i Parizu – a u Srbiji je i dalje nezamisliv

Olivija Vajld
Foto: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia

Na svim Nedeljama mode - u Njujorku, Milanu, Londonu, pa i na aktuelnoj u Parizu, dizajneri kao da su održali neki tajni sastanak na kom su se dogovorili da svi lansiraju na piste manekenke s golim grudima.

Pre godinu dana, Florens Pju je došla na jednu modnu reviju na Nedelji mode u providnoj haljini koja je otkrivala njene bradavice.

Florens Pju
Florens Pju, Foto: OLIVIER BORDE / Bestimage / Profimedia

Ljudi, odnosno ratnici za tastaturama, bili su toliko šokirani tim prizorom da su, sakriveni iza monitora i ekrana, masovno komentarisali njen look, kao da su silno uvređeni. I iako poznate žene kao što su Dua Lipa, Doja Cat i Kendal Džener sve češće oslobađaju svoje bradavice, a providne majice i haljine nose na golo, ovaj stajling se i dalje smatra rizičnim i kontroverznim.

Sada, malo više od godinu dana nakon toga, na svim Nedeljama mode – u Njujorku, Milanu, Londonu, pa i na aktuelnoj u Parizu, dizajneri kao da su održali neki tajni sastanak na kom su se dogovorili da svi lansiraju na piste manekenke s grudima koje se provide ispod odeće.  Krajnje je vreme i bilo!

revija
Foto: Riccardo Giordano/IPA / Sipa Press / Profimedia

Iako teško možemo da zamislimo večernji izlazak u Beogradu u kojem nonšalantno srećemo razigrane grudi i bradavice, činjenica je da je skoro svaka modna pista ove sezone imala baš to. Carolina Herrera, Michael Kors,  Antonio Marras, Prada, Philosophy By Lorenzo Serafini, Tom Ford, Saint Laurent – svi oni su obukli modele u prozirne haljine, uglavnom prigušenih boja.

Saint Laurent
Saint Laurent Foto: Domine Jerome/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Glumica Olivija Vajld se na reviji Saint Laurent pojavila u providnom bodiju koji je uklopila uz suknju sa kaišem u istoj tamnoj kaki nijansi i kožne rukavice, naočare za sunce i zlatnu ogrlicu.

Olivija Vajld
Olivija Vajld, Foto: Dede / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

I mada se jedna gošća Njujorške nedelje mode pohvalila kako je „niko nije gledao u gole grudi“, pa je izjavila da je Velika jabuka „prijateljski nastrojena prema bradavicama“, teško je i dalje zamisliti žene s nagim grudima u restoranu ili u baru kako opušteno ćaskaju sa osobljem koje ih gleda direktno u oči.

Tom Ford
Tom Ford Foto: Rick Gold / Capital pictures / Profimedia

Korak po korak, možda i dođemo do toga da zaista nikome ne treba da bude neprijatno jer u krajnjem slučaju – svi ste ih nekad negde već videli. Dakle – ništa novo. 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram