TikToker Lazar Filpović: Kako sam izlečio akne

Foto:printscreen/.tiktok/@lazar.filipovic

Put do zdrave i čiste kože može biti naporan. Pročitajte šta preporučuje mladi TikToker koji je izlečio dugodišnje akne.

Piše: Sofija Mirčetić

Lazar Filipović je mladić koji na svom TikTok profilu deli savete koji su njemu pomogli u borbi protiv akni i povratku samopouzdanja.

Ko ima problema sa kožom, pogotovo kožom lica, spreman je i na najočajnije poteze.  Stavljanje paste za zube na bubuljice, bolni tretmani čišćenja lica kod kozmetičara, prirodni melemi i rešenja kućne medicine, drastične promene ishrane i redovne posete dermatologu, samo su neki od koraka na putu otkrivanja šta odgovara vašoj koži. Akne po licu i telu nisu problem samo kod tinejdžera i kod odraslih su učestalija pojava nego što mislimo. Iako je uvek preporučljivo najpre posetiti dermatologa, pre nego što se prihvatimo samostalnog istraživanja i eksperimentisanja, jer izvor problematične kože može ležati u dubljem problemu, uspešni saveti drugih, sa vidljivim rezultatima pre i posle uvek privlače pažnju.

Jedan dečko je, nakon godina isprobavanja različitih rešenja pronašao kombinaciju proizvoda koji odgovaraju njegovoj koži, koja se pokazala kao univerzalna i za muškarce i za devojke, pa je svoju priču podelio sa  pratiocima na TikToku koji su  odgovorili pozitivnim reakcijama.

Lazar je na početku svog puta u izlečenju akni napravio nekoliko grešaka koje savetuje svima da izbegavaju:

Ne koristite previše anti-akne proizvoda

Izbegavajte prečesto umivanje

Preterano umivanje i korišćenje proizvoda za isušivanje, proizvode suprotan efekat – koža gubi neophodu vlažnost, a usled nedostatka prirodne masnoće tretiranjem jakim proizvodima koža luči veću količinu masnoće, što pokreće začarani krug.

Lazar preporučuje i insistira na redovnom korišćenju zaštinog faktora za lice (bez SPF-a sve pada u vodu), blagoj umivalici za lice i hidrantnim kremama i losionima.

Kada je reč o masnoj koži, Lazar Filipović preporučuje sledeće korake:

Jutarnja rutina:

Umivanje mlakom vodom

Hidrantna krema

SPF

Noćna rutina:

Skidanje šminke uljem za skidanje šminke ili micelarnom vodom

Blagi gel za umivanje (svaki drugi dan gel na bazi salicidne kiseline)

Hidrantna krema (ako je koža vlažna, bolje upija proizvod)

Proizvod za isušivanje bubuljica

@lazar.filipovic u sledećem videu rutina za osetljivu! ✨ig:lazarfilipovicc #lazarfilipovic ♬ original sound - Lazar

* Uvek se posavetujte sa profesionalim licima pre nego što se podvignete samostalnim tretmanima imajući u vidu da je svačija koža različita, i da rešenja koja odgovaraju većini možda ne odgovaraju vama.

***

Bonus video: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram