Tamara Vučić razbila šablon: Pojavila se u efektnoj mini-haljini

Tamara Vučić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Privukla svu pažnju svojim izdanjem.

U Palati Srbija večeras se održava revija „Jovanka u boji“, kao omaž Jovanki Broz, a pod pokroviteljstvom prve dame Srbije Tamare Vučić.

Tamara Vučić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Za ovu posebnu priliku Tamara Vučić se pojavila u kraćoj srebrnocrnoj haljini koja prati liniju tela, a od struka se malo širi. Haljina je kreacija Igora Todorovića, a verovatno je izrađena od platna koje je Jovanka Broz dobila iz Egipta.

Uz haljinu je Tamara Vučić uparila crnu tašnicu koja je uvek dobar izbor za ovakve elegantne kombinacije. Takođe, Tamara Vučić je obula crne salonke sa zlatnim detaljem, uz tamne najlonke. Kosu je pustila da pada u loknama, a šminka joj je bila diskretna.

Tamara Vučić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Inače, revija ”Jovanka u boji” prikazuje odevne komade 25 odabranih dizajnera iz Srbije i drugih eks-Ju republika, inspirisanih likom i delom Jovanke Broz.

Zanimljivo je da su, pored pristupa arhivi, dizajneri imali priliku da koriste materijale koje je Jovanka Broz dobijala tokom putovanja sa predsednikom Titom širom sveta.

Revija je deo šireg projekta “Jovanka u boji”, u okviru kog se prikazuje nasleđe koje je porodica Jovanke Broz dobila nakon njene smrti, a uključuje oko 3.000 artefakata – njene haljine, komplete, obuću, aksesoare, ali i skice, fotografije i druge predmete.

Ova velika modna izložba obuhvata ne samo odevanje Jovanke Broz već i vreme u kome je živela i radila.

Takođe, kolekcija sa ove revije će biti prikazana i u ostalim centrima bivše Jugoslavije.

BONUS VIDEO: Ruška Jakić na Beogradskoj nedelji mode

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram