Tamara Jarić: Nadam se da će Lima nositi moje modele

Moda i lepota 12. okt 202112:41 > 12:45

Prezime Jarić više nije sinonim samo za sportske uspehe već i za modni brend koji osvaja tržište prethodnih godina. Modna dizajnerka Tamara Jarić je posle nekoliko godina provedenih u Njujorku svoj rad predstavila i u Beogradu. Ona je o ekološki održivoj garderobi pričala u Jutarnjem programu Probudi se Televizije NOVA S, ali i o tome hoće li njena bivša snaha Adrijana Lima nositi njene modele.

„Održiva moda je trend koji se trenutno dešva u svetu i koji sam ja osetila ranije. U mom slučaju to je organska vuna, reciklirana vuna i prirodno bojena koža. Ja sam se koncentrisala na materijale.“

Tamara je pričala i koliko je važan trend osvešćenosti po pitanju mnogih aktuelnih tema.

„Danas ko god da počinje da radi bilo šta u modnom svetu mora da bude odgovoran prema okolini.“

To je posebno važno jer je uveliko poznato kako je modna industrija jedan od najvećih zagađivača. Zato je cilj da, recimo, kupimo jedan kaput i nosimo ga više sezona.

„Ja sam se ovog puta fokusirala na jakne i kapute koje bi svaka moderna žena trebalo da ima u svom ormaru i to su vanvremenski i vansezonski komadi. U mom slučaju to nije brza moda, to su kvalitetni komadi koji su urađeni u Italiji i svakako su održivi.“

Tamara, koja je jedan deo života živela u Njujorku, školovala se u Italiji, a sada je sticajem okolnosti u Beogradu, napravila je paralelu o modnoj sceni u ova tri centra.

„Velika je razlika. I Milano i Njujork i Beograd imaju svoj pečat. Beograđanke su nekad preterano stilizovane, nekad ne. Mislim da mogu da se nađu žene koje bi bez problema mogle da budu u Parizu ili u Njujorku. Možda su manjina, ali definitivno ih ima“, kaže Tamara koja nastavlja svoj rad za sada u Beogradu.

Kaže i da joj ne smeta što je redovno pominju kao sestru Marka Jarića, proslavljenog košarkaša, ali kaže da svako gradi svoj put. Otuda se mnogi pitaju i da li će Adrijana Lima, bivša Markova supruga, da nosi neki od Tamarinih komada.

„Nadam se da hoće“, zaključila je dizajnerka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Vatrene haljine sa Met Gale