Tajna glumice zaslužne za „Rejčel“ frizuru: Kako Dženifer Aniston brine o kosi

Dženifer Aniston, Foto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Koja je tajna zdrave kose Dženifer Aniston?

Glumica i ikona kad je kosa u pitanju, Dženifer Aniston, već je godinama poznata po savršenim frizurama i kosi koja uvek izgleda kao da je posvetlela spontano i prirodno na suncu. Devedesetih su sve žene pokušavale da imitiraju ‘Rejčelku’, a godinama kasnije svoju su dugu kosu šišale stepenasto po uzoru na Džen, a bilo da je nosi ravnu ili talasasto oblikovanu kao da je upravo stigla s plaže, Dženifer je zauvek ostala inspiracija za šik frizure.

Zato nas ni ne čudi da je nakon toliko vremena odlučila da pokrene i vlastitu liniju za kosu, s fokusom na zaštitu i negu kose multifunkcionalnim proizvodima koji negu ne čine samo komplikovanijom. I sama priznaje da je njena rutina puno kraća što bismo možda očekivale: ‘Moja rutina nege kose je doista jednostavna. Operem i stavim regenerator, zatim pročešljam koristeći svoj preparat za raspetljavanje. Ponovno zamotam kosu u peškir na 10 minuta, a nakon toga stavim još jedan proizvod i osušim kosu, na vazduhu ili fenom za kosu’, ispričala je za britanski Vogue.

U svojoj dugoj karijeri koja uključuje bezbrojna stilizovanja i friziranja kose, naučila je jednu ključnu stvar: ‘Od svojih sam frizera naučila da je zaštita najvažnija. Kosu podvrgavamo tolikim tretmanima: farbanje, peglanje, korišćenje figara – a sve to utiče na kosu. Zato je nužno koristiti proizvode za zaštitu.’

A ko je njena večna inspiracija kad je kosa u pitanju?

‘Bridžit Bardou. Jer je seksi i prelepa’, prenosi Elle.hr.

***

Bonus video: Joga za zauzete mame

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram