Najtrendi frizura za žene kojima je potrebna promena ovog proleća

Opasna frizura Majli Sajrus je totalni goal ovog proleća, Foto: Retna/Avalon.red / Avalon / Profimedia

Sunce sija, temperatura je sve toplija, a nama treba - promena.

Baš svake godine postoji barem jedna odvažna frizura koja dominira kad se radi o bjuti trendovima. O mnogim trendovima se priča, no samo se neki nađu na vrhu liste najtraženijih frizura u salonima. Ovo će definitivno biti jedna od tih frizura, pogotovo za one koji se osećaju dovoljno hrabrima za promenu. Ove godine, pored biksi frizure, već postoji jedna, malo odvažnija frizura za koju se čini da će vladati – miksi!

Miksi frizura je stvarno zabavna i edži, a viđaćete je svuda u 2022. godini. Radi se o je miksu fudbalerke i piksi frizure – kratka je napred, a duža je nazad. Luk se zapravo bazira na wolf frizuri, ali s preokretom, a idealna je za one koji žele da eksperimentišu s kratkom kosom. Iako bi to moglo zvučati neuverljivo, frizerski stilisti čvrsto su uvereni da miksi jednako dobro funkcioniše u stvarnom životu, kao i na pisti. Nakon brojnih izolacija, ograničenih izlazaka i društvenog života, mnogi od nas su već odavno počeli da eksperimentišu sa svojim izgledom. Upravo zato se sve veći broj trendseterki odlučuje za kreativne frizure kao što je ova.

Miksi je frizura kojoj ne treba puno da bi izgledala sjajno

Svakim danom usvajamo nove, ali i menjamo neke stare bjuti navike. Ipak, sve manje vremena želimo da ulažemo u svoju frizuru. Upravo zato tražimo stilove koji su jednostavni i zahtevaju malo ili nimalo oblikovanja. Miksi je idealan za one koji traže jednostavnu frizuru u koju nije potrebno ulagati puno vremena da bi izgledala sjajno u svakom trenutku, i to bez upotrebe uređaja za oblikovanje.

Umesto toga, dovoljno je naprskati malo sprejem s morskom soli kako biste kreirali dodatnu teksturu. Osim toga možete upotrebiti proizvod za kosu sa mat završetkom ili naneti vosak na vrhove kose kako biste postigle volumen i kreirale dodatnu dimenziju frizuri. Dobra vest je da je miksi u osnovi univerzalna frizura i pristaje svim tipovima kose i teksturama. Tankoj kosi može pružiti dodatni volumen i teksturu, a pristaje i gustoj kao i talasastoj kosi. To je vrlo ‘slobodna’ frizura koja nije previše stilizovana ili preopterećena.

Ako ste spremne da rezervišete svoj termin u salonu, nemojte zaboraviti da ponesete nekoliko fotografija ove frizure, kako biste ih mogli pokazati svom frizeru. Oni će vam reći šta će najbolje pristajati vašoj kosi. Miksi može da bude malo kraća, ali i duža, tj. dužina može biti onakva kakva vama više odgovara i kakav luk želite da postignete uz ovu istinski svestranu frizuru. Važne tačke oko kojih bi trebalo da razgovarate sa svojim frizerom su i to želite li šiške, koju vrstu šiški te koliko kratke ili dugačke želite, prenosi Journal.hr.

***

Bonus video: Pravilno feniranje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram