Svi žele da pipnu lokne Milene iz Beograda. Ima najluđu kosu na svetu, a jedno iskustvo je posebno uplašilo

Foto: TikTok/milenafro

Ovakva se kosa ne viđa svakoga dana.

Milena iz Beograda je TikTok senzacija -a njena neverovatna bujna kovrdžava afro-kosa osvojila srca hiljada korisnika ove platforme.

Na nalogu @milenafro na TikToku ona pokazuje lepotu svojih prirodnih lokni, ali pravi i šale na račun svoje kose.

Milena ima 22 godine i diplomirana je menadžerka hotelijerstva, a spontano je počela da snima i objavljuje snimke, bez ideje da će joj kosa pomoći da postane zvezda.

Milena ističe da je kovrdžavoj kosi najviše potrebna hidratacija.

„Često čujem rečenice devojaka ‘Ma meni je kosa suva, čupava, nit je ravna nit je kovrdžava‘. A kada bi se malo zainteresovale, videle bi koliko ona lepa može da bude. Često kažem da je kosa moj drugi posao, jer zahteva vreme i trud. Najviše volim komentare ljudi poput: ‘Tebi je lako, ti samo opereš kosu i imaš frizuru’, koji ne vide koliko je to mnogo više od ‘samo pranja kose’. Dobra strana kovrdža jeste što ne zahtevaju često pranje. Ja moju perem jednom u sedam-osam dana. Ali zato kad je perem, to je proces“, ispričala je Milena.

Kako se suši kovrdžava kosa

Milena savetuje pratiocima da nikako ne koriste peškir za sušenje kose.

„Ljudi, molim vas, nikako peškir da koristite za sušenje, već uzmete majicu od pamuka. Jer peškiri dovode do pucanja dlake i izazvaće frizz efekat. Majicom isušite višak vode, jedno pola sata, a kasnije osušite kosu difuzerom. Prvo sušite teme, pa zatim krajeve“, savetuje Milena.

Kako izgleda Milenina kosa kad se očešlja

Milena je čak postavila i zabavan video gde pokazuje kako bi izgledala kada bi se redovno češljala i zašto se u stvari kovrdžava kosa ne češlja. Uz šaljiv video napisala je u opisu: „Samo kovrdžavi će razumeti“. Bilo je pregršt komentara na ovom klipu a najsmešniji bili su: „afro šubara“, „pudlica“, „izgledaš kao tibetanski mastif“ i drugi.

@milenafro Replying to @teodoraprincevac na 100k lajkova peglam celu kosu xd #foryou #viral #fyp #kovrdzavakosa #curlyhair ♬ Escapism. – RAYE & 070 Shake

Traumatično iskustvo s vaškama

Milena je imala vaške kada je bila jako mala i to iskustvo joj je kako kaže ostavilo traume.

„Bila sam baš mala. Na kraju su morali da me ošišaju skroz nakratko, bila sam bukvalno mali dečačić. Do toga da su sve babe u kraju mislie da sam muško. Ne želim ni da pomišljam kako bi izgledalo da ih danas imam. Znate li vi koliko tu ima kose na mojoj glavi, čak se ni ne vidi cela na snimku“, završila je Milena ovaj šaljiv video uz pevanje stihova poznate narodne pesme.

Milena je postala izvor inspiracije za mnoge, posebno za one sa kovrdžavom kosom koji su se možda mučili da prihvate svoju prirodnu kosu ili nisu znali kako da je održavaju.

Njeni TikTok snimci nisu samo o rutini za negu kose i savetima za stilizovanje; zrače pozitivnošću i duhovitim karakterom. Milenina zarazna energija podstiče njene pratioce da slave svoju individualnost i da se osećaju ponosnim na svoje prirodne lokne, piše ženablic.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram