Sve tajne skandinavske lepote staju u jednu reč – lagom

Moda i lepota 29. sep 202007:00 > 11. maj 2021 12:11
Kopenhagen
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Korejska kozmetika i dalje oduševljava žene širom sveta, ali konzumenti sredstava za negu i lepotu se u poslednje vreme sve više okreću jednostavnijoj rutini i kunu se u novi deo sveta - Skandinaviju.

Suština skandinavske bjuti rutine su jednostavnost i praktičnost, a njihova filozofija se svodi na potpuno rasterećujuću mantru – minimalno se bavite negom. Ako ste upoznati sa danskim „hygge“ trendom (koncept topline i udobnosti koji u svakodnevnom životu umanjuje dnevni stres), onda će vam se dopasti i pojam „lagom“.

Reč „lagom“ bi mogla da se prevede kao – ni previše ni premalo, a kad se prenese na način života, podrazumeva izbalansiran život. Kad su „lagom“ sredstva za negu kože u pitanju, misli se i na sastav proizvoda, ali i na ambalažu koja je poput neke minimalističke gajbe. Čiste, neutralne linije, pastelne, meke nijanse, bez veštačkih mirisa i parabena.

Laki serumi su savršeni za oštećenu kožu koja je problematična. Sadrže mikroalge koje pojačavaju antioksidantna svojstva kože, koncentrat kurkume koja usporava starenje i smanjuje upalne procese, vitamin E i miks ovsenih lipida i ulja iz nordijskih zemalja.

Pročitajte još:

Lagom hidrantne kreme sadrže vodu sa izvora na Arktiku i skandinavski sok od breze koji navodno instant hidrira kožu. Takođe su bez parabena.

Da li vam zaista treba pet starih maskara, četiri nijanse crvenog karmina i tri različita figara? Ako želite da živite „lagom“, odgovor je – ne.

Raščistite ormarić u kupatilu i kozmetički neseser, pobacajte šminku koju ne koristite. Potrebno vam je osnovno – ni manje ni više, pa su dovoljni sredstvo za skidanje šminke, serum, antirid za oko očiju, hidrantna krema i krema za SPF zaštitnim faktorom.

*

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram