TikTok trendovi: Ne ravnajte zube turpijom

Moda i lepota 18. sep 202021:21 > 11. maj 2021 12:11
Foto: Printscreen/TikTok

Na TikToku se širi novi bjuti trend - klinci turpijom sređuju zube i nisu ni svesni koliko je to opasno.

Na TikToku je sve više snimaka na kojim mladi testiraju recept za savršen osmeh – turpijama za nokte ravnaju zube. Stomatolozi su užasnuti.

 

„To nije isto što i oblikovanje noktiju. Ako nokte skratite danas, sutra će opet porasti. Zubi su trajni“, rekao je za Insider dr Čed Evans, suosnivač kompanije Texas Smile Magic Family Dental.

Turpijanje zuba slično je onome što rade kozmetički stomatolozi kada ravnaju oštećeni zub, ali postoji razlog zašto se to ne savetuje amaterima – turpijom se lako može oštetiti zubna gleđ, tako da zub postane preosetljiv ili potpuno uništen, upozorava stomatolog.

„Ako ne znate šta radite, nanosite nepopravljivu štetu i uništavate zube“, podvlači Evans.

Turpijanje zuba samo je jedan od bizarnih, ali i opasnih bjuti trendova koji iskrsavaju na TikToku.

Jedno vreme su izbeljivali zube izbeljivačem, ali i oči.

„Pomešajte izbeljivač, želatin, kremu za brijanje i sredstvo za dezinfekovanje ruku i sipajte smesu u plastičnu kesicu“, glasio je recept, po kojem je tu kesicu trebalo držati na oku i ono će promeniti boju. Nakon ovog izazova mnoga deca su prijavila krvarenje iz očiju, opekotine i oslabljen vid.

Kako bi dobile punije usne, devojčice su koristile superlepak – TikTok je bio pun snimaka na kojem pokazuju kako da zalepite gornju usnu za kožu ispod nosa.

Međutim, glupe ideje za „ulepšavanje“ tonu pred Skull Breaker izazovom, zbog kojeg su klinci završavali u bolnicama jer je, kako samo ime kaže, cilj da neko „slomi glavu“ – i to neko ko nema pojma da je glavni junak te „igre“.

„Skull Breaker“ se „igra“ se tako što tri osobe stanu jedna pored druge, one koje stoje sa strane izvedu neki pokret, najčešće skoče, a osoba u sredini zatim treba da ih oponaša. Dok skače, podmeću joj nogu kako bi pala.

Jedan od bizarnijih je i koronavirus izazov u kojem se TikTokeri izazivaju da poližu dasku WC šolje na javnom mestu u vreme korone. Izazov je započela Ava Luiz tako što je postavila snimak na kojem liže toalet u avionu.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram