Stela Makartni novom kolekcijom pokazala šta je zaista važno

Stela Makartni
Foto: Rick Gold / Capital pictures / Profimedia

Na samom početku pandemije dizajnerka Stela Makartni je imala vremena da zastane i razmisli o stvarima koje su zaista važne. Taj period je bio podloga manifesta A-Z koji služi kao vodič njenoj modnoj kući kako da posluje u godinama koje slede.

Jedna od stvari koje će se menjati je način na koji brend nabavlja materijale, proizvodi odeću i komunicira, što sve odražava ekološku svest brenda Stela Makartni.

Pročitajte još:

Svako slovo abecede u manifestu ilustruje jedinstvenu viziju pa je E – effortless (bez napora), H – humor, T – timeless (bezvremenski), S – sustainability (održivost).

Tako nas i nova kolekcija Stele Makartni podseća da treba da ostanemo verni svojim vrednostima, dosledni stvarima koje radimo i kuda želimo da idemo, ali da se istovremeno moramo potruditi da napravimo bolji svet za sebe – a održiva moda je put ka tome.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney)

Manifest je upravo počeo kolekcijom za proleće-leto 2021. koja koristi reciklirane materijale. Tu su haljine, farmerke, kombinezoni i još mnogo toga. Paleta boja je neutralna, čitav fini niz sivih i plavih nijansi, zemljanih i krem tonova, prljavo bele i nežno roze.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney)

Jedan od centralnih komada je kratka midi haljina u živim bojama i monohromatskim cvetnim dezenom za koju je inspiracija bila Stelina mama Linda Makaratni.

Stela je predstavila i fenomenalne detalje – novu verziju čuvene Falabella torbe u novoj heklanoj verziji i čizme i sandaale od veganskih materijala.

Na kraju, kad sve pogledate – razlike u odnosu na tradicionalne kolekcije nema, a i te kako je ima.

Foto: Stella McCartney via Bestimage / Bestimage / Profimedia

*

Foto: Stella McCartney via Bestimage / Bestimage / Profimedia

*

*

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram