Stavila sam botoks u bradu i od tad ne smem da se pojavim na ulici

Foto: Printscreen/TikTok/shelby.kight

Malo sam izbezumljena.

Šelbi Huks ostala je zapanjena kada je njen „žvakaći“ mišić postao ogroman nakon ubrizgavanja botoksa – doduše na samo jednoj strani.

U videu koji je snimila za TikTok, a u kom traži pomoć povodom novonastale situacije na njenom licu, Šelbi pokazuje kako njen „žvakaći“ mišić reaguje kada stisne vilicu.

„Malo sam izbezumljena“, rekla je u videu, nakon čega su mnogi korisnici TikToka počeli da joj dele savete.

@shelby.kight What is happening with my masseter Botox?! #botox #botoxfail #dysport #dysportfail #nurseinjector #botoxadvice #botoxhelp #masseterbotox #massetermuscle #plasticsurgery #medspa ♬ original sound - Shelby Hooks

„Nestručno je odrađen botoks zbog čega si dobila efekat roga“, „Injekcija nije bila dovoljno duboka što je izazvalo prekomernu kompenzaciju. Ne brini, tvoj problem je rešiv dodavanjem još botoksa dublje“…

Svi koji su joj udelili savet, složili su se da što pre treba da ode kod lekara koji joj je ubrizgao botoks, kako njen problem vremenom ne bi postao još veći, te doveo do paralize tog dela lica, prenosi The Sun.

Povom njenog problema, na TikToku se oglasila i dermatološkinja Džojsi Park koja je dala stručno objašnjenje.

@teawithmd #stitch with @shelby.kight why is your #masseter bulging after #masseterbotox ?! Blame the deep inferior tendon and unequal diffusion of #botox across the muscle. Only parts of the muscle were paralyzed so the non-paralyzed portions overcompensate by contracting harder when you clench your jaw. The way to fix this is to inject more Botox into the non-paralyzed muscle fibers! Thank you for sharinng and I hope you were able to get it corrected! SOURCE PMID: 35028386 ##dermbypark##botoxinjection##massetermuscle##dermatology##cosmeticsurgery##greenscreen ♬ original sound - Dr. Joyce Dermatologist

„Ovo što se desilo Šelbi jeste neželjeni efekat botoksa i naziva se ‘paradoksalno ispupčenje’, a igla botoksa između ostalog pogodila je tetivu. Najbolje bi bilo da se injekcija ubrizgala ispod ili iznad tetive kako bi se zapravo proizvod rasporedio po čitavom mišiću, u suprotnom samo deo mišića je paralizovan što daje efekat koji vidimo kod Šelbi kada stisne vilicu. Ovo se može popraviti, ubrizgavanjem botoksa u delove mišića koji nisu paralizovani“, objasnila je doktorka.

Šelbi se ispod videa zahvalila na savetima, ali priznala je da joj je neprijatno da izađe napolje kako je ljudi ne bi pitali šta joj se desilo s licem.

***

BONUS VIDEO: TOP 10 lepotica bez šminke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram