Šta me je naučila žena s najboljim poslovnim garderoberom na svetu

Foto: Profimedia

Najbolje obučena manekenka.

Rouzi Hantington-Vajtli je po mom mišljenju najbolje obučena manekenka sveta – a posebno je inspirativna kad je reč o poslovnom odevanju. Dok većina modela najčešće nosi helanke i velike dukseve, mini suknje i kratke topove, ona je potpuno drugačija.

Njen stil je zreo, definisan, minimalistički, ali ne dosadan. Fokus je na svakodnevnom luksuzu – vanvremenskim kombinacijama boja, neutralnoj kvalitetnoj odeći, cipelama i torbama. Jednostavno, kad je vidite, pomislite: gospođetina.

Ako ste i vi, poput mene, poželeli da se za posao oblačite elegantnije, ali ne da lomite glavu oko toga šta sa čim da uparite, Rouzin garderober je nepresušni izvor inspiracije. Daleko od toga da ćemo ikada imati njen budžet, ali možemo da joj ukrademo neke stilske trikove koji pomažu da svakog dana izgledamo bolje.

Pravilo tri tona

Tri boje u vašem autfitu su sasvim taman – sve preko toga može izgledati kritično. Fokusirajte se na dve ključne boje, dok su detalji dozvoljeni u trećoj – kao u Rouzinom autfitu sa otkopčanom košuljom.

Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Neka to budu nijasne iz iste palete, ili tri neutralne boje, kao što su crna, bela, siva, bež i maslinasta.

Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia
Foto: MICHAEL SIMON / INSTAR Images / Profimedia

Kvalitetni materijali

Neka iz vašeg ormara poliester nestane zauvek. Odeća od prirodnih materijala jeste skuplja, ali vredi jer traje duže, prijatnija je za kožu i naravno odlično izgleda.

Džemper od prirodne vune, pencil suknja od prirodne ili kvalitetnije veštačke kože, bela košulja od pamuka ili lana  – osnovni poslovni komadi – mogu se naći na sajtu poput Mojih krpica ili u second hand radnjama po super cenama.

Foto: face to face / Face to Face / Profimedia
Foto: JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Fokus na blejzeru, mantilu i kaputu

„Sveto trojstvo“ za posao – jer ćete sa dobrim blejzerom, mantilom i kaputom moći da imate bezbroj kombinacija i da uvek izgledate odlično.

Neka ova tri komada budu vaše planske kupovine, kako biste kupili kvalitetnije modele. Rouzi naravno rado šeta kamel kaput, mantil od kože, a blejzere u neutralnim tonovima koje smo već pomenuli.

Foto: Hewitt/McLees / SplashNews.com / Splash / Profimedia
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Dve brza rešenja

Kada ne znate šta da obučete za posao, izgledaćete savršeno doterano ako u ormaru imate dobro odelo i midi crnu haljinu.

Rouzi nosi model odela koji većini dobro stoji: pantalone su dugih nogavica i zvonaste, a sako je duži. Što se haljine tiče, midi dužina je idealna za posao, crna ide uz sve i takav model ćete nositi cele godine.

Foto: BENS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

***

BONUS VIDEO: Majdini autfiti za pet dana putovanja – šta da spakujete

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram