Srpska princeza Danica očarala Sevilju u raskošnoj prozirnoj haljini

Danica Karađorđević, emisija Veče sa Ivanom Ivanovićem
Danica Karađorđević Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Danica Karađorđević je oličenje elegancije.

Srpska princeza Danica Karađorđević i njen suprug, princ Filip, sa svojim sinom otputovali su u Sevilju – španski grad u kojem živi prinčeva majka.

Oni su se fotografisali u Pilatovoj kući, andaluzijskoj palati koje je jedna od najlepših zdanja u zemlji.

Princeza je blisala u raskošnoj zelenoj haljini, koju krasi divan prozirni materijal, sa navezenim detaljima. Uz toaletu koja je savršeno istakla njen struk, princeza Danica ponela je elegantne špicaste cipele u „nude“ nijansi.

Ni princ Filip nije bio ništa manje elegantan u plavom odelu.

„Sevilja je podjednako važno i simbolično mesto za našu porodicu poput Beograda i Oplenca. Špansko i brazilsko nasleđe, uspomene na bezbrižno detinjstvo i snaga porodice vezuju nas za jedan od najlepših i sasvim autentičnih gradova na svetu“, napisala je princeza Danica.

Inače, majka Filipa Karađorđevića je Marija da Glorija, princeza je od Brazila i Portugalije, vojvotkinja od Segorbe, grofica od Rivadavije. Ona se udala za srpskog prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevuća 1972. godine u mestu Viljamanrike de la Kondesa u Španiji.

Međutim, braku je došao kraj 1983. godine, kada su se razveli. Marija se ponovo udala dve godine kasnije, za vojvodu od Segorbe. Tada se i Aleksandar oženio Katarinom Batis.

***

BONUS VIDEO: Jutarnja šetnja kroz Oplenac sa princezom Ljubicom Karađorđević

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram