Srpkinje sa najlepšim tetovažama

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić, Andrija Soković, Mirko Rodić

Diskretno ukrašena tela.

Iako su tetovaže decenijama predmet rasprava o prikladnom ili neprikladnom, dobrom i lošem ukusu, 21. vek poboljšao je njihov status.

Manje uskih pogleda i konzervativnosti, donelo je više slobode u izražavanju, pa samim tim i u tetoviranju. Spisak poznatih lepotica sa tetovažama je predugačak, a lista inspiracije ukoliko volite ovu vrstu ukrašavanja svog tela – beskonačna.

Iako smo navikli da gledamo tetovaže kojima se hvale Bela Hadid ili Kendal Džener, rešile smo ovog puta da zavirimo u svoje dvorište i pronađemo koje su to Srpkinje čije tetovaže mogu da nam posluže kao inspiracija.

Ivana Španović je poznata po tome da je ukrasila svoje telo više puta, a njene tetovaže imaju i sentimentalnu simboliku kako je imala prilike mnogo puta da naglasi.

Foto: Valery Sharifulin / TASS / Profimedia

Prva tetovaža koju je Ivana uradila jeste dve karte, dama i kralj, koju je posvetila bivšem vereniku Vladimiru Kumriću.

Foto: IAN KINGTON / AFP / Profimedia

Pored ovih na njenom telu možemo videti i sve popoularnije mikro tetovaže inspirisane stihovima Đorđa Balaševića.

Sledeća na našoj listi se našla nezaobilazna Nataša Bekvalac koja nam je iovako inspiracija za mnoge stvari pa nije ni čudo što se našla i među srpkinjama sa najlepšim tetovažama.

Natu krase za sad tri tetovaže na sakrivenim mestima, ima jednu na boku, jednu na ruci i jednu na vratu iza uveta.

Tetovaža labuda u donjem delu stomaka počinje kod boka i seže do prepona, a atraktivna plavuša često voli da nas podseti na nju.

Za njom ide tetovaža na ručnom zglobu koja je nekada bila slovo D zbog njenog bivšeg supruga Danila Ikodinovića, a sada je prepravljena u nežne trešnjine cvetove.

Iza uveta Nataša ima istetovirano slovo H koje je posvećeno njenoj starijoj ćerki Hani.

Na ovoj listi je morala da se nađe i njena sestričina Zoi koja takođe ima telo ispunjeno raznim slikama.

Mlada i popularna pevačica Zoi dotakla je javnost svojim autentičnim stilom u koji ulaze i specifične tetovaže svuda po telu, a posebno su zapale za oko njene tetovaže koje ima po rukama.

Zoine tetovaže se vezuju za traumatična iskustva i uglavnom je asociraju na burne trenutke. Nedavno je izjavila i da se tetovira najčešće kada se ne oseća psihički stabilno i da je je nova tetovaža uvek izduvni ventil.

Među najlepšim istetoviranim srpkinjama našla se i Kristina Topalović, mlada košarkašica koju krase intereseantno istetovirane podlaktice.

Ona trenutno igra košarku u Nemačkoj, a na svojim podlakticama ima istetovirane hijeroglife i druge simbole iz egipatske mitologije i pisma za koje možemo da kažemo da ih je odlično iznela.

Dunja Jovanić je još jedna lepotica koja može da se pohvali pažljivo ukrašenim telom mikro tetovažama.

Ona na leđima ima  istetovirano „zauvek“, a na ruci vešto krije tetovažu svog omiljenog ljubimca Bejbi čiju fotografiju tetovaže nažalost nismo mogli da pronađemo.

***

Bonus video: TOP 10 najlepših srpskih brineta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram