Srpkinje otkrile kako biraju brus: „Stavim korpicu na glavu”

Kako žene biraju brus, Foto: Yevgeniy Sambulov / Panthermedia / Profimedia

Stručnjaci tvrde da većina žena zapravo nosi pogrešnu veličinu brusa, a kako ih Srpkinje biraju?

Žene i brushalteri… Prvo smo bili najbolje prijatelji, onda smo ih u nekom trenutku palile, ali ipak uz sve ‘oslobodimo sise’ pokrete ipak većina modernih žena nosi brus. On ih žulja, smeta im, a bez njega ih, neke, dojke čak i bole. Stručnjaci kažu da brus odgovarajuće veličine ne bi trebalo ni da osetimo, a mi čak imamo i rešenje – formula koja pomaže da izabereš brushalter koji ti je taman.

Elem, dok se ovoj temi ne posvetite i odvojite posebno vreme, mi smo ispitali nekoliko žena koje su otkrile na osnovu čega biraju brushalter – te vam i ti saveti možda mogu pomoći.

„Sad samo bralete, da je udoban, lagan, i ne nekih ludačkih boja, uvek mi je crni bio najlepši, i da mi u njemu sise izgledaju kao da ih imam, a ne da mi vise”, rekla je Željana kroz smeh.

Udobnost je mnogim ženama definitivno na prvom mestu.

„Bez žice, da me ne steže, takav uzmem u bilo kojoj boji. Ne znam ni šta bih vam rekla, ima ih, ali vrtim stalno par najudobnijih. Nosim one koje ne osećam na sebi”, istakla je Teodora.

Isto tako, neke žene kada shvate gde mogu da pronađu odgovarajući model, ne menjaju više prodavnicu.

Uzmem najmanji i taj mi bude velik. Uzimam uglavom na jednom mestu, jer samo tamo mogu da nađem. Ali uglavnom kao po broju uzimam, s tim što je isti broj kod različitih modela brusa drugačiji”, naglasila je Jovana.

„Ja sam našla prvi put u životu savršeni grudnjak pre neki dan i iznenadila se veličinom – nisam imala pojma koju nosim. Ali uglavnom tražim da ima žice, a da nije punjen i da mu je oblik onako da drži sise sa strane jelte, jer odatle mora da ih vraća. I ovo samo u specijalnim prilikama, inače ga ne nosim gotovo nikad”, kaže Irina.

I vrlo nam je zanimljiv taj momenat kada kež da ‘drži sise’. Obično je to jedan od zahteva – da drži, kao i da stegne i uglavnom ga imaju devojke sa većim grudima.

„Nemam neki poseban princip. Uđem, nađem pet koji mi se sviđa i sve ih probam. Mora da stegne sve, jer u suprotnom bole sise kad hodam ili trčim”, ispričala je Jana.

Nije ni jedina koju muči ovja problem.

„Sise su mi abnormalno narasle u šestom osnovne i od tad imam ove, kako ih zovem – mlekare. Ogromne su i ne volim ih uopšte, a s obzirom na to da znam koji mi je obim prsa i širina leđa, jedino što mi ostane da proverim je veličina korpice. Kako me mrzi uvek da se skidam i isprobavam ih redom, imam jednostavan trik. Stavim korpicu na glavu i ako mi je velika – uzimam ga. I u 99% slučajeva bude odgovarajući”, priznala je Anika kroz smeh.

Nikad nije lako, posebno što cena ne garantuje uvek i kvalitet. Zato Zlata ima svoju metodu.

„Kad mi se izdrlja stari, onda sam prinuđena novi da uzmem i to moram da izaberem neki koji mi skroz obavije grudi. Ne mora da bude na akciji, ali mora da bude do tri hiljade i baš imam problem da nađem dobar”, ispričala je ona.

Na osnovu ovih iskustava zaključujemo da je lakše devojkama sa manjim grudima, a što bi rekla Vanja – najdraže mi je bez.

„Na osnovu čega biram brus? Pa na osnovu toga da li situacija zahteva da ga nosim i da li mi se slaže uz autfit. Uglavnom ih ne nosim, a kad nosim to su oni bralete koji su kao da nosiš dečiji topić. Niti steže, niti se useca, podigne ih malo, ali ne ono neprirodno. Taman.”

***

Bonus video: Koje su to greške koje pravimo dok držimo dijetu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram