Srpkinje koje ruše predrasudu da kratka kosa nije ženstvena

Foto: Instagram/brana_antovic, Instagram/aida_jokanovic, E-Stock

Kratka kosa je njihov zaštitni znak.

Ženstvena frizura ne podrazumeva uvek dugačku i bujnu kosu. Kratka kosa ne stoji svakome, pogotovo ako nemate simetrično lice i da biste je izneli, potrebna je određena doza hrabrosti.

Kratka kosa može izgledati fantastično, ne zahteva održavanje, lako se suši i stilizuje i daje vašoj ličnosti prednost koju duga kosa ne može.

Na našoj javnoj sceni nema mnogo poznatih kratkokosih žena ali smo uspeli da izdvojimo nekoliko. Neke od njih je kratka kosa proslavila, dok su se druge pozdravile sa njom i odlučile da puste kosu.

Branislava Antović

Osnivačica i urednica portala branasdivineworld.com, preduzetnica, feministkinja i aktivistkinja. Često je eksperimentisala sa frizurama i iako već izvesno vreme ima dužu kosu, ne možemo zaboraviti koliko dobro joj je stajala asimetrična kratka frizura.

Maša Mileusnić

Maša Mileusnić je poznata srpska novinarka, voditeljka, konsultantkinja i ekspertkinja za rodnu ravnopravnost. Ovo poznato TV lice je lako prepoznati po njenoj čuvenoj kratkoj frizuri koju godinama ne menja.

Aida Jokanović

Aida Jokanović je voditeljka i osnivačica brenda „Wholly Wear“. Ona je regionalna novinarka koju svi znamo po ekscentričnom izgledu i kratkoj kosi zbog koje je uvek izgledala atraktivno.

Rada Radenović

Voditeljka Radmila Rada Radenović važi za jednu od najlepših srpskih voditeljki, a da lepota nije prolazna, pokazuje i u petoj deceniji života. Njena dugogodišnja karijera vezana je za televiziju, ali je već neko vreme nema na malim ekranima.

Ivana Stanković

Ivana Stanković je prva srpska manekenka koja se našla na naslovnici magazina Vog, devojka koja je sarađivala sa najvećim svetskim brendovima i šetala pistom uz Naomi, Lindu, Sindi, a veliki Armani je nagovorio da se ošiša na kratko. Sigurno je da joj je taj potez doneo dosta novih angažmana jer je retko ko ume da iznese kratku kosu, kao što je to mogla Ivana.

Ivana Stanković Foto: Zoran Lončarević

Ašhen Ataljanc

Ašhen je primabalerina sa međunarodnom karijerom i od 2011. godine vodi ,,Školu igre Ašhen Ataljanc“. Ašhen je po majci Srpkinja, a po ocu Jermenka i ceo svoj život je imala kratku kosu.

Tijana Dapčević

Tijana je jedna od naših najpoznatijih pevačica koja već godinama ne odustaje od svoje kratke frizure koja je postala njen simbol. Verovatno ne bismo ni mogli da je zamislimo sa bilo kojom drugom frizurom.

Dunja Jovanić

Ako neko u Srbiji zna šta je trend, to je onda Dunja Jovanić. Jedna od naših najpoznatijih blogerki je dokaz da nekim ženama kratka kosa potpuno unapredi ceo izgled.

Olivera Kovačević

Voditeljka i novinarka, koja je poslednjih sedam godina urednica Zabavnog programa Javnog servisa Srbije, konstantno iznenađuje promenama imidža ali jedno je sigurno, retko ko će zaboraviti njenu kratku kosu na naslovnici čuvenog magazina „Playboy“.

Foto: Playboy

Marina Tadić

Naša prelepa pevačica koju je kratka kosa preporodila.

***

Bonus video: TOP 10 najlepših srpskih brineta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram