Srpkinja i Britanka od glave do pete u second hand komadima

Moda i lepota 24. jan 202119:08 > 17. maj 2021 11:56
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Šetajući ulicama Beograda u potrazi za zanimljivim autfitima, primetili smo trend među našim građanima koji nam se jako dopada - sve više njih odeću kupuje u second hand radnjama. Uslikali smo dve devojke u sjajnim zimskim kombinacijama, od glave do pete u "polovnoj" odeći.

Pomislili biste da „krupne“ zimske komade, kao što su kaput ili bunda, ne možete baš da pronađete u second hand radnjama. Ali su tu jedna Srpkinja i jedna Britanka da vam pokažu suprotno.

One su se ušuškale u svoje tople autfite koji su bili savršeni za taj ledeni beogradski dan, a od glave do pete nosile su komade koje su nabavile „iz druge ruke“.

Zanimljivo je da ove dve devojke, osim osvešćenog modnog ponašanja, povezuje i umetnost.

Kako to?

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ana je istoričarka umetnosti koja nam je privukla pažnju zanimljivim tamnozelenim kaputom i pravim zimskim aksesoarima.

Pročitajte još:

Njen autfit je stara dobra zimska klasika – kaput u lepoj zagasitoj nijansi, veoma zahvalnog kroja, uz koji će dobro izgledati sve. Dodatno ga je oživeo trendi karirani šal u tonovima koji dobro idu uz njen ranac.

I kaput i farmerke i ranac Ana je našla u second hand radnji.

„Ne znam kako bih opisala svoj stil, ali nosim stvari koje ne mogu da se nađu u svakoj prodavnici i ono što mi se sviđa – dosta pazim na boje“, rekla nam je.

A slično razmišlja i Kloi iz Londona, koja je nosila najluđi autfit koji smo videli tog dana.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ova umetnica, koja trenutno radi u Kulturnom centru Grad,  spojila je nespojive komade, a opet je to izgledalo baš dobro. Gotovo sve je našla u srpskim second hand radnjama, osim par stvari koje je kupila u Londonu.

Kloi je uparila Adidas trenerku sa bundom koju je pronašla u radnji polovne odeće, a ove komade koji su sušta suprotost kombinovala je i sa cipelama sa visokim platformama, cegerom i belim kapom i šalom.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Iza njenog autfita krije se luda priča.

„Treba da ostanem ovde 20 dana, a od kad sam došla postaje sve hladije. Nisam bila ponela odeću za takvo vreme. Tako da sam odlučila da odem u par second hand radnji i kupim stvari za zimu“, otkrila nam je Kloi.

Možda vas ove dve devojke inspirišu da i sami krenete u potragu za dobrom bundom ili kaputom u second hand-u – možete da završite sa neverovatnim ulovima, a tako ćete bar malo manje zagađivati našu dragocenu planetu.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram