Šljokice su ove sezone ultimativni hit, a evo kako da ih nosite bukvalno uvek i svuda

Foto: Hanna Putylina / Shutterstock Editorial / Profimedia; Belrose Mila/ABACA / Abaca Press / Profimedia; Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zaboravite na žene u glamuroznim, večernjim toaletama.

Da biste nosili šljokice morate imati dozu odvažnosti, posebno ukoliko ih planirate za dnevno svetlo. Prošlo je vreme kada su šljašteći komadi bili rezervisani samo za posebne večernje prilike ili preterivanje na dočeku Nove godine kad se žene masovno stope sa ukrasima s jelke. Možda će vas na poslu prvi put pogledati malo čudno kada prvi put ušetate u zlatnoj suknji, ali dosta zavisi od toga uz šta ćete je kombinovati. Ovaj tekst definitivno nije uputstvo za one devojke koje sjajne stvari percepiraju kroz glamur, već je više sportski pozdrav šljokicama.

Zlatna suknja uz duks ili džemper

Kristina
Kristina Radenković, Foto: F.S./ATAImages

Nabacite preko svoje suknje koja imitira zlatnu krljušt  – sportski duks. Ne onaj sa cirkonima, niti model sa izvezenim imenom brenda. Običan duks koji će razbiti svečanost donjeg dela je sasvim okej. U tu kombinaciju ubacite martinke i dobili ste miks koji je nosiv od jutra do mraka.  Ili kao voditeljka Kristina Radenković (fotka gore) zlatnu suknju nosite uz jednostavan beli džemper.

Čizme

Čizme
Foto: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Neka vaše metalik čizme ili one sa šljokicama razbiju klasičnu zimsku kombinaciju tamnijih boja. Birajte komade od mekanih, toplih materijala.

„Pencil“ suknja ili rolka

šljokice
Foto: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Pencil“ suknju do kolena sa šljokicama nosite uz kontrastnu jednobojnu rolku. Ili obrnite igricu – šljokičastu rolku nosite uz klasične pantalone sa visokim strukom.

Metalik majica na bretele

Kombinujte je uz tamne klasične farmerke i sako, a ako želite da pokupite ideju Šarliz Teron, nabacite cipele koje su u sličnoj nijansi kao top.

Duga sjajna haljina

Klasičan zimski sako nosite preko dugačke haljine sa šljokicama, što će „prizemljiti“ vaš autfit i uz to kombinujte ravnu obuću. Druga varijanta je prsluk od odela koji ćete zakopčati.

šljokice
Foto: Hanna Putylina / Alamy / Alamy / Profimedia

Dugačak kaput 

šljokice
Rupal Patel, Foto: Marcy Swingle / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako razbiti od glave do pete sivu kombinaciju? Suknju sa šljokicama obucite uz svetliji džemper i dug tamno sivi kaput kao što je to uradila modna direktorka Saks-a – Rupal Patel.

Haljina preko farmerki

šljokice
Foto: J. Webber / Splash / Profimedia

Uslov je samo da haljina ima šlic i šljokice, a još bolje ako ispod nje nosite „baggy“ model farmerki.

Rolke, rolke, rolke

Suknju sa šljokicama uvek možete nositi uz rolke i samo u zavisnosti od boje gornjeg dela, ceo stajling će se menjati.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram