Slike koje su razbesnele žene: Kako treba da se obučeš ako imaš 40+

Foto: Twitter

Žene u četrdesetim nisu babe!

Na internetu možete naći bezbroj tekstova o tome kako treba da se ponašaju žene u četrdesetim, kako da se hrane, šta treba da oblače. „Pravila“ iz tih tekstova najčešće izazovu negodovanje, a to se desilo i sa jednim tvitom koji se ovih dana zaviralio.

Reč je o objavi sa fotografijama na kojima su žene obučene u klasične pantalone, šire tunike, u žuto teget tonovima, iznad kojih piše da upravo tako treba da se oblače žene u četrdesetim.

Ovaj tvit je izazvao pravo nezadovoljstvo među ženama, koje su odmah krenule da komentarišu i objavljuju svoje fotografije iz pete, šeste, sedme decenije života, na kojima su mahom obučene moderno i mladalački, zapravo, u garderobi u kojoj se osećaju najbolje.

„Zašto se insistira na tome da garderoba žena u četrdesetim treba da bude manje seksi, nepoželjna i ovako klasična?“

„U inat ovakvim objavama oblačim se što provokativnije.“

Foto: Twitter

„Zašto bi iko menjao stil oblačenja u četrdesetim?“

„Do sada sam se oblačila kao moderna gradska devojka, a onda sam napunila četrdeset i moj stil treba da se promeni? Haha, ne“,

Foto: Twitter

„Žene u četrdesetim nisu babe, kakva je ovo garderoba?“

Foto: Twitter

Ovakvi tekstovi i preporuke su u najvećem broju slučajava bespotrebne jer žene treba da se ponašaju i oblače onakako kako žele, a ne kako im neko servira na društvenim mrežama.

***

BONUS VIDEO: TOP 10 lepotica bez šminke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram