Skinula sam s lica 10 godina u ova 4 koraka – bez botoksa i filera

nega lica
Foto: Printscreeen/TikTok/bambidoesbeauty

"Sad sa 33 godine izgledam mlađe nego kad sam imala 23."

Jedna bjuti influenserka otkrila je nedavno kako se podmladila i sa lica skinula 10 godina, pa sada sa 33 godine izgleda mlađe nego koad je imala 23. El Meknamara je na TikToku otkrila uz koje jednostavne trikove je otklonila bore koje su počele da joj se vide na licu već u dvadesetim godinama.

Njeni snimci imaju milionske preglede jer se na njima vidi kako je izlgedala pre, a kako sada – bez filera i botoksa.

Korak 1: Dvostruko čišćenje

El kaže da je prvi korak bio da počne da čisti kožu lica kako treba. Ona je prestala da koristi maramice za skidanje za šminke i počela da primenjuje takozvano dvostruko čišćenje. Pokazala je na svojoj staroj slici naboranu kožu i fleke iznad usana i oko linije kose. Maramicama nije mogla da skine šminku kako treba, pa su ostaci na njenom licu izazvali fleke.

Ona zato sada lice duplo čisti – opere ga dva puta sredstvom za čišćenje na bazi ulja.

Dodaje da para za lice takođe može pomoći da koža omekša i isprazne se pore.

Korak 2: Hidratacija

Njen sledeći savet je da koristite hidratantne proizvode, kao što su serumi, da biste postigli „sjaj iznutra“ i da koža ne bi izgledala mutno.

Korak 3: Retinol

El kaže da je retinol neophodan proizvod za usporavanje znakova starenja. Sadrži vitamin A i može pomoći kod bora, neujednačenog tona i pora. Međutim, od njega su mogući crvenilo, svrab i ljuštenje kože, pa ga treba koristiti po savetu stručnjaka.

El je počela da koristi retinol u svojim kasnim 20-im i sada kaže da zato izgleda mlađe jer ima manje mitesera, fleka i finih bora.

Korak 4: Zaštitni faktor svaki dan

Njen poslednji korak je to što je počela da koristi SPF na licu svaki dan kako bi izbegla oštećenja od sunca. Kaže i da to treba da bude osnovni korak u rutini nege kože.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram