Skin cycling: Najpopularniji trend u nezi kože koji je oduševio i dermatologe

Nega kože
Foto: Alamy / Alamy / Profimedia

Četvorodnevni režim nege koji će preporoditi vašu kožu.

Na TikToku možemo da pronađemo razne skincare trendove, a poslednji, najpopularniji dobio je odobrenje dermatologa. Šta više, osmislila ga je doktorka Vitni Bov iz Njujorka.

Stalno se pojavljuju novi trendovi i novi načini nege, pa se tako pojavio i skin cycling.

Radi se o četvorodnevnom režimu, koji je Bov razvijala godinama u svojoj ordinaciji. Vrti se oko toga da se kombinuje korišćenje aktivnih sastojaka i dopuštanje koži da se odmori od preparata.

U samom režimu postoji noć za piling, noć za retinoide i dve noći za oporavak kože. Nakon toga se ciklus ponavlja. Doktorka tvrdi da tako dobijamo najviše od aktivnih sastojaka, a smanjujemo rizik od iritacije i upalnih procesa.

Doktorka preporučuje da se prve noći nanese hemijski piling i to nakon čišćenja kože. Korak nakon pilinga uvek treba da bude hidratacija. Noć za retinoide počinje takođe čišćenjem kože, zatim sledi nanošenje retinola i to količine jednake zrnu graška i sve se završava obilnom hidratacijom.

Poslednje dve noći ciklusa posvećene su dubokoj hidrataciji i oporavku. To znači da se ne koriste proizvodi s aktivnim sastojcima. Sve ponovno kreće čišćenjem lica, zatim nanošenjem hidratantne kreme i ulja koje zadržava vlagu u koži.

Poenta skin cyclinga je ravnoteža između dva proizvoda koji inače potencijalno mogu izazvati iritacije kože. Ovakvom rutinom koža dobija priliku da se oporavi, ali i da stvori određenu toleranciju na hemijski piling i retinol.

***

BONUS VIDEO: Šiške poznatih lepotica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram