Signali po kojima provališ da li je salon u koji ideš profi

Šminka
Foto: Zeppelin Photo / Avalon / Profimedia

U moru samoprozvanih “mejkap artista” i profesionalnih frizera, pravi je izazov pronaći one koji svoj posao rade zaista profesionalno i u skladu sa svim higijenskim merama. Evo po čemu se razlikuju amateri od profesionalaca.

Profesionalci koriste sterilizovane alate

Šminkeri na vama neće upotrebiti istu četkicu koju su upotrebili na klijentu pre vas. Slično tome, frizer koji vam prilazi sa četkom iz koje vire vlasi tuđe kose, ne radi svoj posao u potpunosti u skladu sa higijenskim merama.

Frizer koji ne vam ne masira teme

Masiranje vlasišta tokom pranja standardna je praksa u mnogim kozmetičkim salonima. Stimuliše cirkulaciju krvi i pospešuje rast kose. Takođe pruža nežan piling tako da se mrtve ćelije kože ne nakupljaju. Ako frizer ne masira vaše vlasište, to je crvena zastavica koja pokazuje da usluga u ovom salonu daleko od vrhunske.

Foto: / Wavebreak / Profimedia

Šminker koji četkice drži u čaši

Četkice se nikada ne skladište na otvorenim površinama, već u posebnim futrolama. U suprotnom će sakupljati prašinu. Svaka četkica se koristi samo za šminanje jednog klijenta i temeljno se dezinfikuje pre sledeće upotrebe. Isto važi i za peškire u frizerskom salonu.

@randomscreenrecordeds

#youtube #randomvideos #funny #makeup #badreviews #tiktok #fyp #foryou #foryoupage #follow #like #meme #memehub #comedy

♬ Comical and a little silly carefree music(831995) – Etsuo Kawasaki

Šminkeri koji fotošopiraju fotografije

Kada vidite Instagram nalog šminkera koji sve fotografije fotošopira, a klijente snima sa filterima – znajte da nije u pitanju profesionalac. Ukoliko šminka ne izgleda dobro bez blurovanog lica, i podešavanja kontura, onda ne izgleda dobro ni uživo.

Foto: ADDICTIVE STOCK CREATIVES / Alamy / Alamy / Profimedia

Frizeri i šminkeri koji na kraju ne pitaju za mišljenje

Ako ste dali novac na frizuru i šminku, a osoba koja vam pruža uslugu na kraju ne pita da li ste zadovoljni rezultatom, je definitivno daleko od profesionalca. Za novac koji ste izdvojili, s pravom očekujete maksimalan rezultat.

***
Bonus video: Šminkanje po vrućini

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram