Šest koraka za no makeup šminku Hejli Biber

Moda i lepota 30. apr 202112:40 > 17. maj 2021 11:51
Hejli Biber
Hejli Biber Foto: Instagram/haileybieber

U moru trendova u šminkanju, najpopularniji je sasvim prirodni izgled - koji se naziva no makeup makeup. Lice izgleda sveže, odmorno i nenapadno, a nose ga zvezde poput Hejli Biber, sestara Hadid i Emili Ratajkovski.

Šimnikerka koja često radi sa najpopularnijim manekenkama današnjice je Meri Filips. Ona je usavršila prirodni izgled, a postiže da lice izgleda kao da niste našminkani – iako zapravo jeste.

Pročitajte još:

“Velika je zabluda da je za no makeup makeup efekat dovoljno našminkati kožu i ništa drugo. Potrebni su vam razni proizvodi, a oni uključuju i one za usta, obraze i oči kako bi se postigla ravnoteža”, prenosi njene savete portal Buro247.

Meri ističe da je i pored toga pravilo “manje je više” apsolutno na snazi, ali i da je pažljivo i precizno nanošenje proizvoda ključ uspeha (kao i to da je većina proizvoda zapravo višenamenska).

“Dajte sebi vremena i isprobajte različite proizvode kako biste videli šta vam zapravo najviše odgovara, koji proizvodi vam najviše podižu samopouzdanje. Kvalitetna šminka koju lako koristite omogućiće vam da dobijete no makeup makeup efekat bez mnogo muke”, kaže šminkerka.

Evo njenih 6 najvažnijih saveta.

Hidratacija je ključ

Zdrava hidridana koža je najbolja polazna tačka za bilo koju vrstu šminke, pogotovo ukoliko ste minimalista.

“Duboko verujem u efekte koji zdrav način života i dovoljna količina vode na dnevnom nivou imaju na kožu i njen izgled. Ukoliko vam je koža u dobrom stanju, treba joj manje pokrivanja, a proizvodi se i mnogo lakše nanose.”

Puder koji se lako blenda

„Tečni puder ili cushion puder koji se mogu po potrebi nanositi u više slojeva, i to samo tamo gde je potrebno, omogućiće vam da pokrijete samo one delove kojima je to potrebno, a ne celo lice.“

Kremaste teksture

„Za neprimetan izgled šminke uvek preporučujem da se koriste kremasti proizvodi koji se stapaju sa kožom, lako blendaju sa kožom, ali i međusobno, i daju prirodan izgled“.

Zemljani, neutralni tonovi

Kada birate paletu za no makeup makeup, Filips preporučuje da odaberete nijanse koje se slažu sa vašim prirodnim tonom kože i diskretno ga ističu. Ona najviše voli da šminku nanosi tehnikom razmazivanja koja daje meke, neprimetne ivice i deluje realistično.

Štedljivo sa puderom

Puder u prahu i kamenu ili jako volite ili ga ne podnosite, a ako spadate u prvi tabor, Philips preporučuje da ga za no makeup makeup efekat koristite veoma pažljivo, i to samo na onim mestima na kojima vam je koža masna, a ne na celom licu.

Mist za osveženje

Mist ili sprej za setovanje će učiniti da vam lice uvek izgleda sveže, a koža će biti optimalno hidrirana u toku dana.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram