Koliko se promenio način šminkanja u poslednjih pet godina

Moda i lepota 18. mar 202113:27 > 11. maj 2021 12:09
Foto: TikTok/keilidhmua

Novi izazov na TikTok-u pokazuje kako su se trendovi šminkanja promenili za samo pet godina - devojke pola lica šminkaju u skladu s modom koja je vladala 2016, a drugu polovinu onako kako izgledaju u vremenu korone.

Umesto mat podloge, sada se preferiraju prirodne boje. Senka se stavlja minimalno, a korektor se koristi samo tamo gde je neophodno. Većina proizvoda sada se temelji na kremi, uključujući konturu, bronzer i rumenilo. Mat ruževe je zamenio je sjaj. Rezultat je prirodan i svež izgled. Uočite razliku u odnosu na mejk-ap standarde 2016.

Foto: TikTok/keilidhmua

Pročitajte još:

„Najnoviji trendovi su ‘prirodan izgled’ ili ‘efekat ispranog lica’. Visoka moda i modne piste godinama su bile mesto ekstravagantnog mejk-apa, ali sada se teži besprekornoj, prirodnoj koži i čistoj lepoti“, kaže Eli Čajld, urednica Cosmetify.

Eli dodaje da kulturni i socijalni kontekst takođe utiče na trendove šminkanja.

„Naše potrošačke navike su se drastično promenile. Želimo da budemo zdraviji, blistaviji i jednostavno da se bolje osećamo. To se kombinuje sa zadovoljstvom i odgovornijim kozmetičkim navikama“, kaže Eli za Metro.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram