Savet stilistkinje Nataše Petrović Dolinaj: Ovih 5 komada kupite sad i vrtećete ih cele godine u svim mogućim kombinacijama

Nataša Petrović Dolinaj Foto: Instagram/natasa.rocks

Stilistkinja Nataša Petrović Dolinaj otkriva 5 komada koje morate da imate za ceo život.

Era „brze mode“ i smenjivanja trendova kao na traci ne prestaje, štaviše, možda nikad nije bila jača. Dizajneri, kako oni luksuzni, tako i pristupačnije radnje, na nedeljnom nivou izbacuju kompletnu novu ponudu. Ovaj ritam malo ko može da isprati, a ko može da priušti, ne može sve da spakuje ni u „walk in“ garderober.

Mi smo zato pitali stilistkinju Natašu Petrović Dolinaj da nam preporuči 5 komada koje treba da imate juče, danas, sutra i zauvek.

„Želite da uštedite i novac i vreme dobrim izborom modnih komada? Za početak fokus stavljamo na klasične, a ne trendi modele, zatim na prirodne materijale u odnosnu na veštačke, sintetičke (osim u slučaju sportske opreme ) i neutralnu paletu boja“, kaže Nataša.

Ona dodaje da je „univerzalna lakoća povezivanja svih boja, printova, stilova i prilika cilj prilikom izbora ovih 5 “večnih” modela“, a oni su:

Bela košulja

Foto: Privatna arhiva

Bilo da je klasičnog kroja, diskretno strukirana ili ravna, bela košulja će uzdići svaki autfit, učiniti ga elegantnijim i usklađenim“, kaže Nataša, pa navodi da birate blistavo belu po mogućstvu, jer upravo ovaj komad trpi sve trendove u ostatku stajlinga.

Neoštećen džins

Foto: Privatna arhiba

Proteklih dvadesetak godina neoštećen džins u tamno plavoj boji ili srednje plavoj i sivoj je opšteprihvaćen i kao deo poslovnog autfita, ali samo u datom opisu. S obzirom na ležernost i grubost materijala, predstavlja zanimljiv kontrast sa sjajnim materijalima i dekorativnim elementima. U takvoj kombinaciji je odličan izbor za veče, a uz blejzere ili košulje i za posao.

Crni ili modro plavi blejzer

Foto: Privatna arhiba

Blejzer u ovim bojama je oduvek bio osnova poslovnog i večernjeg stila bez obzira na godišnje doba. Jedina razlika je u izboru materijala. Za leto preporučujem lan sa postavom od viskoze, a za hladnije doba godine sa vunom i pamukom (30% i više).

Klasične svetle patike

Foto: Privatna arhiva

Ovakve patike, jednostavne i svetle, regularnog odnosno, ravnog đona, nosićete podjednako uz poslovna odela koliko i uz svakodnevnu, ležernu odeću tokom cele godine.

Crne kožne cipele

Foto: Privatna Arhiva

Ovaj model cipela, visokog sjaja sa potpeticom ili ukoliko ne nosite potpeticu, onda na primer neke mokasine, postići će efekat uglađenog poslovnog stila ili će uz trendi model pantalona, pa i džinsa, učiniti da više nikada ne kažete: nemam šta da obujem. Druga opcija su baletanke, ukoliko želite romantičniji look.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram