Nataša je stilistkinja i uvek izgleda perfektno, a bez ovih komada ne može da zamisli svoj orman

Foto: Privatna arhiva

Poslušajte savet naše poznate stilistkinje, i sačuvajte i vreme i novac.

Modni bogovi su se verovatno umorili od bilion ženskih uzdaha na dnevnom nivou uz rečenicu „Ja stvarno nemam šta da obučem“, te su odlučili da poštede i sebe i nas viševekovne muke i stvore takozvani capsule wardrobe. Ako još niste čuli za to, ili niste baš sigurni šta znači, donosimo vam i teoriju i primer naše poznate stilistkinje Nataše Petrović.

Naime, reč je o tome da vam je dovoljno 20ak ili čak i manje komada koji prevazilaze sve trendove, a koji će uz kreativno kombinovanje oslikavati vaš jedinstveni stil. Ukoliko volite monohromne dezene, onda je u redu da odaberete bele, bež ili crne komade, a ukoliko se ne bojite da eksperimentišete, pronađite nekoliko šarenih, neon ili svetlucavih modela koje ćete moći u skoro svakoj situaciji da iskoristite. Ono što postižete stvaranjem capsule wardrobe-a je pre svega lični stil, način na koji ćete izraziti sebe kroz odeću, a samim tim dobiti na samopouzdanju. Pritom, ovaj princip štedi i vreme i novac, jer ćete uvek imati onaj jedan trik koji upotpuni ceo autfit, bez potrebe da za svaki novi komad, kupujete još jedan kako biste imali sa čime da ga nosite.

Ali bez obzira kom tipu pripadate, postoji nekoliko komada koje skoro svi, bez obzira na stil i godine nosimo, i koji čine esenciju capsule ormana. Zato sam kontaktirala sa poznatom stilistkinjom Natašom Petrović, koja mi je otkrila šta se to krije baš u njenom garderoberu, i bez čega on ne bi mogao da funkcioniše.

Nataša je odavno pronašla svoj lični stil, kojeg se drži i dan danas, i koji je baziran na osnovnim modnim komadima uz nekoliko trendy stvari, ali sa fokusom na kvalitetu materijala, kroja i neutralnoj paleti boja.

Foto: Privatna Arhiva

„Zahvaljujući klasičnom stilu odevanja sa malim ‘preokretom’ u vidu kroja ili aksesoara postižem da mi stil bude prepoznatljiv i autentičan što smatram neophodnim. Uvek imam šta da obučem i potrebno mi je samo da krenem od jednog odevnog komada i da za minut osmislim ceo autfit“, kaže Nataša.

Ona ističe da je prednost imati osnovne modne komade jer ih s lakoćom međusobno kombinujete, dostupni su vam za gotovo sve prilike i ono što najviše ceni jeste to što nude mogućnost da aksesoarima formirate autentičnost i izdvojite se od mnogih koji nose iste te stvari.

„Od srednje škole u ormanu (za celu godinu ) uvek imam nekoliko crnih blejzera, „crispy“ odnosno uštirkanih belih košulja i onih od lana, crne i krem kožne pantalone i klasičnan model ravnih farmerica“, objasnila je poznata stilistkinja.

Foto: Privatna Arhiva

Ona je dodala da joj je kvalitet kroja i materijala onoga što nosi bitniji od toga da to budu najnovije stvari, pa tako u ormanu čuva i kožnu jaknu staru pet godina. Ali to nije sve što čini sastavni deo njenog ormana.

„Tu su crne, tanke rolke od vune i pamuka, bar jedno laneno odelo sa prslukom, duga crna i bela haljina i strukirane majice, a obavezni su i vuneni kaput do pola listova i mantil u krem boji“, ističe.

Foto: Privatna arhiva

Nataša je ohrabrila sve da uvek ostave malo prostora i za nešto novo u kreativnom smislu, i ističe da svoj stil „ne moramo menjati, ali ga možemo opleminiti i uzdići“.

„Ono što daje lični pečat mom stilu je nakit, nekada ubacim kravatu ili atraktivnu tašnu, sunčane naočare (uvek crne ) i crveni ruž. Mokasine i kratke, kožne čizme ravnog đona biram za svaki dan jer sam dosta u pokretu, a stilleto cipele i klasične čizme od glatke kože sa visokom potpeticom čuvam za veče“, otkrila nam je za kraj Nataša.

Foto: Privatna Arhiva

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram