Tri modela najpopularnijih sandala ili voliš ili prezireš

moda; sandale
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sandale su ključna obuća leta - čim prođu kišni dani, postaće zvezde naših modnih kombinacija. Ove godine, najpopularnija su tri modela koja će podeliti mišljenja. Nekima su ružne, drugima baš udobne i kul.

Jednostavne i prvenstveno komforne sandale dominiraće modnom scenom u mesecima koji dolaze, piše Tportal.

Pročitajte još:

Što se tiče stila, tu se već estetske vizije razilaze. Ove godine trendseterke nose tri modela koja nisu elegantna ni ženstvena, već su pre svega sportska.

Samim tim, gotovo svaki model je dobio i pridev „ružna sandala“.

Koji su modeli sandala „in“, a koje ćemo manje nositi ove sezone?

Čičak umesto vezivanja

Iz trenda su ispale sandale na vezivanje, a umesto njih nose se sandale s podesivim kaišićima, na čičak.

Padu popularnosti sandala s tankim kaišićima ove godine možda je najviše kumovala pandemija. Umesto njih, modni svet danas veliku prednost daje modelima udobnih sandala na čičak – istim onim koje smo unazad nekoliko godina gledali samo na stopalima turista.

Popularnost takozvanih čeških sandala samo će nastaviti da raste u mesecima pred nama, što nimalo ne čudi, s obzirom na to da je reč o jednom od najudobnijih modela na modnoj sceni.

 

 

Pletivo umesto gume

Ne nose se više gumene papuče, već se radije biraju prirodni materijali.

Najelegantniji model sandala sezone ujedno je udoban i spreman za nošenje uz pregršt odevnih komada. Reč je o modelima papuča s pletenim detaljem, a za čiji je originalni dizajn zaslužan dizajner Daniel Li na čelu modne kuće Bottega Veneta.

Kao po pitanju brojnih komada iz njegove radionice, ‘pletene’ verzije takođe su dobile svoje jeftine verzije zahvaljujući high street brendovima.

Japanke sa platformom umesto potpetica

Takozvane ‘gole’ sandale, koje su poslednjih sezona vladale modnom scenom zahvaljujući francuskom Jacquemusu i Bottegi Veneti, danas pomalo odlaze u drugi plan.

Udobnost, kao po pitanju odevnih komada, danas je veoma tražena kada govorimo o obući, a zahvaljujući tome modele visokih sandala s tankim kaišićima danas su po popularnosti prestigli novi modeli japanki – ali ne bilo kakvi.

Ove sezone zaboravite na tipične gumene verzije i prigrlite kožne modele jer su veliki hit u najavi. Po uzoru na modele iz 90-ih, nove verzije japanki kakve dominiraju policama radnji krasi debeli đon koji je kombinovan sa debljim kaiševima.