„Ružne“ papuče koje godinama ne silaze s liste najtraženijih

Džesika Alba; Foto: Stoianov / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kada se takozvana "ružna" obuća ušunjala u cipelarnike i srca žena širom sveta, svi su mislili da se radi o prolaznim trendovima koje ćemo brzo zaboraviti. Jedan model obuće je ipak pobedio sve druge.

Kada vidiš Birkenstock papuče ne možeš da ostaneš ravnodušan – ili ih voliš ili ih mrziš. Sredine nema.

Papuče Birkenstock su se prvi put na tržištu pojavile daleke 1964. a ono što ih odlikuje su fleksibilni, ortopedski đonovi od plute i dva kaišića s kopčama.

Pročitajte još:

Od 2017. kada je modna udobnost počela da odnosi pobedu nad elegancijom, našle su se u cipelarnicima svetskih zvezda koje ih i danas nose u svakom slobodnom trenutku. To nije slučajno. Ljudi koji vode ovaj brend su se udružili i napravili saradnje sa najvećih modnim imena današnjice, pre nekoliko godina smo tako imali verziju Valentino, a ove sezone je najavljena kolaboracija sa modnom kućom Proenza Schouler.

Proenza Schouler i Birkenstock; Foto: Proenza Schouler via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Papuče kojima smo se nakada smejali postaju izbor trendsetera koji ih kombinuju ne samo uz trenerke i letnje šortseve već i uz elegantne haljine, što očigledno više nikom nije ni smešno ni nedopustivo. Živela sloboda i oslobođena stopala!

Foto: Louis Vuitton via BestImage / Bestimage / Profimedia

 

***

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram