Recept frizera za najbolju letnju masku za kosu

kosa tokom leta
Kosa tokom leta; Foto: Sean Murphy / ImageSource / Profimedia

Kosa je tokom leta izložena jakom suncu, hlorisanoj i slanoj vodi, vrućini i vlazi, što vodi njenom isušivanju i promeni boje, gubitku sjaja, pojave oštećenih i ispucalih krajeva. Umesto da nakon letovanja konstatujete da vam je "kosa kao slama" i pokušavate da spasite frizuru skupim preparatima - beogradski frizer otkriva kako da sami napravite masku za zdravu kosu tokom letnjeg perioda.

Ispostavilo se da su dovoljna samo dva sastojka i verovatno ih već imate.

„Pakovanje od kokosovog ulja hidrira kosu, daje joj vlažnost i sprečava isušivanje. Možete da ga nanesete uveče, držite tokom noći i isperete ujutru. Tokom vrućina nije loše u kokosovo ulje dodati neko od eteričnih ulja – mente, limunove trave ili lavande, zavisi šta imate.  Ona uništavaju bakterije i mikroorganizme koji se zbog znojenja i vlage lakše razmnožavaju, a uz to lagano hlade teme i ubrzavaju cirkulaciju. To je pakovanje za sve tipove kose i treba ga nanositi jednom nedeljno“, napominje Boban Ćirić.

Pročitajte još:

Umesto kokosovog ulja, kaže, odličan je i shea buter, kao i brahmi amla ulje za kosu, koje se može naći u prodavnicama zdrave hrane.

„Amla ulje je odlično za dlaku i štiti od sunca“.

Ćirić tokom leta savetuje i ispiranje kose mlakim čajem – kamilica je dobra za umirivanje temena, a dobar izbor su i žalfija, nana, kantarion.

„U čaj treba dodati par kapi limuna ili jabukovog sirćeta i time isprati kosu posle svakog pranja“, kaže Boban Ćirić za Zadovoljnu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram