Tajna prstena kraljice Leticije

Kraljica Leticija
Kraljica Leticija; Foto: Profimedia

Španska kraljica Leticija, ikona stila i elegancije nepogrešivo bira odevne komade zbog kojih gotovo da nema modnog magazina koji je nije glorifikovao. Žene je posebno vole jer retko bira skupe dizajnerske komade, a obično nosi pristupačne haljine, bluze i pantalone "high street" brendova.

Svaki detalj na Leticiji je pažljivo izabran i akcesoari igraju veliku ulogu u njenim stajlinzima. Kraljica zna da baš ti detalji prave ogromnu razliku, ali se trudi da i nakit, tašne i cipele ostanu diskretni i da budu svedeni. Kada je nakit u pitanju, nikada ne nosi nekoliko komada, već se obično opredeljuje za jedan elegantan komad savremenog dizajna. I baš to je postala tačka spoticanja španskih medija, koji su se zapitali zašto u poslednje vreme ne skida lep pozlaćeni prsten s ruke.

Prsten kraljice Leticije
Prsten kraljice Leticije; Foto: Profimedia.rs

 

Radi se o dizajnu i ručnom radu britanske dizajnerke Karen Hallam. Srebrni pozlaćen prsten nosi svoju priču i postoji razlog što je uvek na kraljičinoj ruci.

Prsten kraljice Leticije
Prsten kraljice Leticije; Foto: Profimedia.rs

 

Njegova materijalna vrednost nije velika, cena mu je oko 114 evra, ali ima veliku emotivnu vrednost za Leticiju. Na njenom prstu je od 24. aprila 2019. i navodno su joj ga poklonile ćerke koje su odvajale novac od džeparca. Princeze Leonor i Infanta Sofija su bile jako uzbuđene pre nego što su majci dale iznenađenje.

Pročitajte još:

Pre nego što se udala za princa Felipea, Leticija je bila televizijska novinarka i pokrivala je važne događaje kao što su rat u Iraku i teroristički napada 9. septembra u Njujorku.

Baš kada je upoznala princa, dobila je nagradu kao najbolja španska novinarka ispod 30 godina. Pošto se udala, prestala je da radi.

U junu 2014. je postala kraljica. Leticija je unuka vozača taksija i najstarija ćerka novinara Hezusa Hozea. Majka joj je bila bolničarka iz radničke klase. Opisuju je kao svež vazduh španske monarhije, iako je pre nego što je stekla titulu već bila u braku i razvela se.