Pronašli smo 10 haljina koje ne morate da peglate

Foto: Photoeventshd / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nema na čemu, i drugi put.

Koliko su samo fenomenalne haljine kojima nije potrebno peglanje! Sve što treba da uradite je da ih operete, okačite da se osuše i spremne su za nošenje.

Nema više gubljenja vremena pognutog nad daskom za peglanje.

Sezona odmora je uveliko počela i mnogima od nas peglanje nije ni na kraj pameti. S druge strane, stvari u koferu se lako pogužvaju i zbog toga smo sastavili izbor najboljih haljina kojima nije potrebno peglanje.

U prošlosti, tkanine koje nije potrebno peglati su obično bile veštački materijali, kao što su najlon, poliester, likra i slično.

Nekoliko tkanina koje obično ne zahtevaju peglanje uključuju većinu pletenih tkanina, dakle sve što je napravljeno od 100% najlona (koji se lako može rastopiti ako ga peglate na visokoj temperaturi) i bilo koje tkanine od poliestera.

Teže tkanine poput teksasa takođe ne zahtevaju peglanje, posebno kada se od njih prave stvari kao što su teksas haljine i suknjice.

Odeća napravljena od viskoze je jedna od najboljih jer se brzo suši, odlično se zavija i otporna je na gužvanje kada se spakuje.

Ako je okačite odmah nakon pranja, čim se osuši bude spremna za nošenje, a ako ima puno nabora i detalja može bolje izgledati iako nije pod konac.

Lan je takođe jedan od materijala koji je odličan za put. Mnogima je lan poznat po svojoj sposobnosti da se lako i brzo gužva i izgleda zgužvano nakon nekoliko sati nošenja.

Neki kažu da ovo samo doprinosi šarmu platna jer bi trebalo da bude malo naborano, dok drugi smatraju da izgleda neprivlačno.

Ako imate nekoliko nabora, možete okačiti haljinu u kupatilu dok se tuširate i tako ćete ih se rešiti.

Kada peglanje nije opcija možete iskoristiti peglu za kosu da ispravite rukave ili ragnu. Isto tako možete navlažiti izgužvana mesta i osušiti ih fenom.

Dakle, nabavite ove haljine i uživajte u dodatnih nekoliko minuta u krevetu.

2590 RSD Foto: Zara
3990 RSD Foto: Mango
2290 RSD Foto: Bershka
1590 RSD Foto: Zara
4690 RSD Foto: Mango
3990 RSD Foto: Stradivarius
3990 RSD Foto: Massimo Dutti
1990 RSD Foto: Pull&Bear
1590 RSD Foto: Bershka
3990 RSD Foto: Stradivarius

Bonus video: Haljina Blejk Lajvli je otelotvorila duh Njujorka na Met Gali

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram