Proizvod u koji se kraljica Euforije kune sigurno imate u neseseru

Moda i lepota 27. apr 202211:00 > 12:57
Sindi Svini se kune u proizvod koji svi imamo, Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Nekada bjuti rutina ne mora skupa, da bi bila efikasna.

Kada su u pitanju bjuti rutine slavnih osoba, nije neuobičajeno da proizvodi budu izvan našeg domašaja, bilo zbog njihove popularnosti ili cene. Često se događa da pomno moramo birati proizvode koje ćemo isprobati čak i ako se naizgled radi o proizvodima koji bi trebal da budu biti. Ipak, postoje proizvodi koji se možda već i nalaze u vašem bjuti ormariću, a podjednako su voljeni od strane slavnih osoba.

Jedan od tih proizvoda je vazelin s kakao maslacem, omiljeni proizvod trenutno jedne od najpopularnijih glumica Sidni Svini. Naime, 24-godišnja glumica, podelila je s magazinom Harper’s Bazaar u serijalu ‘Go To Bed With Me’ da vazelin najčešće koristi za skidanje šminke, ali i kao noćnu kremu oko očiju.

Vazelin je neizostavan deo njene bjuti rutine

Sidni u videu ističe kako je njena ljubav prema ovom proizvodu počela još u srednjoj školi. Prvo je vazelin nanela na trepavice i obrve kako bi pospešila njihov rast, ali tada je shvatila da joj vazelin zaista pomaže da nežno skine šminku s očiju. Možemo reći kako gotovo niko ne voli grubo da trlja oči kada skida šminku i uvek smo u potrazi za nežnim cleanserima koji će je skinuti, a pritom nam neće iritirati kožu. S obzirom na to da je koža oko očiju najosetljivija, važno je birati nežne i bogate formule koje će lako ukloniti šminku, a vazelin je zasigurno jedan od njih.

Inače, vazelin je što se tiče cene, izuzetno pristupačan proizvod, a u istoriji se nazivao i ‘spasitelj kože’. Vazelin se koristio vekovima u autohtonim zajednicama zbog svojih lekovitih sastojaka, a 1856. godine hemičar Robert Čizbrou napravio je ‘trademark’ na ovom proizvodu – i tako je nastao vazelin. Iako je prvo bio namenjen ispucaloj i suvoj koži, njegov sastav se pokazao idealnim za ljude s osetljivom kožom. Kao i mnogi, Sidni ima dosta osetljivu kožu, a ona sama kaže kako je isprobala zaista puno krema i seruma za područje oko očiju, no ni jedna joj nije pomogla kao vazelin. Kroz svoju dugu istoriju vazelin se pokazao kao odličan bjuti saveznik koji svako treba da ima u svojim bjuti ormarićima. Ovaj proizvod možete pronaći u svim bolje opremljenih drogerijama i apotekama, prenosi Journal.hr.

***

Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram