Probala sam bjuti masku za kojom su lude bogatašice i ovo je moja presuda

Foto:Instagram/eleanorvousden; BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Imućne žene iz celog sveta, ali i iz Srbije i regiona, poslednjih nekoliko godina kunu se u LED maske koje navodno čine čuda za lice. Kakva je presuda jedne obične žene kad je ovaj bjuti gedžet u pitanju?

Eleanor Vusden je novinarka koja godinama prati novitete u svetu kozmetičke industrije. Prenosimo njeno iskustvo koje je napisala za Who What Wear.

„Ako postoji jedna bjuti kategorija koja je potpuno procvetala u poslednjih nekoliko godina, to su kozmetički uređaji za kućnu upotrebu. Međutim, prilično sam skeptična prema većini uređaja za negu kože kod kuće, posebno kad je u pitanju njihova efikasnost i ono što obećavaju. Na primer, dermapen u klinici u odnosu na rolere za „mikronidling“ kod kuće su dva odvojena sveta. Ove druge pritom često prodaju navodeći da ćete postići slične rezultate. Efikasni tretmani u klinici daju snažne rezultate i stoga ih mogu izvesti samo visokokvalifikovani stručnjaci. Po mom mišljenju, jednostavno ne možete postići iste rezultate kod kuće.

Mnoge LED maske za kućnu upotrebu su se pojavile na tržištu i postala sam radoznala da li zaista vrede. A kada sam čula da je čuvena kozmetičarka Šani Darden (čije su klijentkinje Emili Ratajkovski i Rouzi Hantington-Vajtli) sklopila partnerstvo sa Deesse kako bi lansirala sopstvenu LED masku za kućnu upotrebu, odmah sam bila zaintrigirana i posebno znatiželjna zbog toga što košta 1.400 funti.“

led maska
Foto: Sergiy Tryapitsyn / Alamy / Alamy / Profimedia

Dalje ona navodi da ova nova maska ima 238 LED lampica za ciljanje finih linija, bora i neujednačenog tona kože, ali tretira i akne. Takođe ima dodatak za vrat, što je izdvaja od većine kućnih LED maski. Ima i tri režima tretmana. Režim jedan koristi crveno svetlo za rešavanje finih linija i bora, drugi režim tretira akne plavim svetlom, a režim tri cilja pigmentaciju i tamne tačke infracrvenim svetlom. Tretmani traju svaki po 10 minuta.

„Ranije sam imala LED tretmane kao deo tretmana lica i bila sam impresionirana rezultatima, pa sam odlučila da testiram ovaj LED uređaj, da vidim kako deluje. Moja koža može biti prilično reaktivna, tako da često imam hormonske bubuljice oko brade, osetljivo lice i ekceme. U trenutku testiranja uređaja sam imala sva tri simptoma istovremeno.

Preporučeno je korišćenje uređaja četiri do pet puta nedeljno da biste videli najbolje rezultate. Tako da sam isprobala sva tri svetlosna režima, u rotaciji, tokom cele nedelje.

Moram da kažem da nisam očekivala da će rezultati biti tako trenutni (potpuni rezultati se mogu očekivati za oko šest nedelja), ali čak i nakon mog prvog tretmana sa crvenim svetlom za fine linije i bore, koža mi je blistala. Nakon nekoliko krugova s plavim svetlom, primetila sam da mi se bubuljice smanjuju. Lampa nije skroz sprečila da mi izbiju bubuljice, pošto su hormonske, pa ih uređaj nikada neće u potpunosti eliminisati, ali sigurno ih neutrališe mnogo brže kada se pojave. Slično tome, sa postavkom za rešavanje pigmentacije, primetila sam da je moj ton kože izgledao ujednačeniji i manje crven tokom dve nedelje testiranja, i dao skoro trenutno zdrav sjaj kao nakon kvalitetnog sna.

Čak i nakon samo dve nedelje testiranja, primetila sam poboljšanje na svojoj koži, i volim što tretmani traju samo 10 minuta, što olakšava uklapanje u dnevnu rutinu. LED uređaji mogu da variraju između modela i cena, tako da je vredno istražiti koji vam najviše odgovara“, napisala je Eleanor Vusden.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram