Preskupe Balenciaga patike ne bismo prošetali ni po pijaci

Foto: Guerin Charles/ABACA / Abaca Press / Profimedia

'Ružna' estetika podignuta je na totalno drugi nivo.

Budžaste patike, tatine patike, New Balance patike za trčanje koje nose uglavnom influenserke uz poslovne pantalone i sakoe… estetika je skrenula u određenom pravcu.

Adidas je takođe napravio veliki bum svojim Gazelle modelom, a kasnije se pojavila i Samba koje smo viđali na svim tatama i dedama kada smo bili mali, a dugo je kopija tog modela (sa dve ili četiri štrafte) vladala pijacama širom Srbije.

Ipak, ovakve ‘ružne’ patike nismo očekivali na listi trendova.

Foto:printscreen/yoox

Kako vam se čine? Realno već ih zamišljamo na nekom sredovečnom čoveku koji je uvek u komplet trenerci i ovim sportskim patikama –  a da ga pritom nikada nismo videli kako trči u javnosti.

Foto:printscreen/yoox

Crne su, kožne i izuzetno skupe za nešto što je nekada bilo deo uniforme svakog Balkanca. Doduše, trenutno su na sniženju i koštaju 337 dolara.

Foto:printscreen/yoox

Ali ako ste ljubitelj ove ružnjikave estetike i jedva čekate da nosite široke pantalone sa strukom toliko niskim da često viri donji veš, velike alke i ‘muva zunzara’ sunčane naočare sa staklom čija se boja preliva – ovo su patike za vas.

Foto:printscreen/yoox

Ako bi nas neko, pak, naterao da počinimo modni zločin i obujemo ove patike, zamišljamo našu kombinaciju ovako: Široke maslinasto zelene kargo pantalone sa niskim strukom, crnu top majicu na bretele koje su drugačije boje od majice, tipa crvene, a na njoj je nacrtan leptir. Velike srebrne alke, sunčane naočare koje staklom prekrivaju celo lice i neki kačket – i bićete kao da ste ispali iz MTV emisije iz 2002. godine.

***

Bonus video: Oskar haljina koja je izgledala kao džinovska alga

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram