Poze Vanje Milićević za sve one koji su smotani kada se fotkaju

Foto: Instagram/vanjaam

Vanjin profil se definitivno ističe na Instagramu.

Ona slovi za jednu od najzanimljivijih influenserki na domaćoj sceni i totalno nam je jasno zašto je tako, jer kad listate njen Instagram profil imate osećaj kao da gledate neku urbanu Dankinju iz Kopenhagena koja je odrasla u Gucci papučicama, Diorovim rančićima i kupana u Chanel parfemima, a sada je samo svoju privilegiju izrazila na Instagramu.

Zapravo se radi o devojci iz Beograda koja je svoj modni blog osnovala još 2010. godina i korak po korak napravila ime od sebe. Ona prosto odiše spontanošću, njene fotografije deluju tako prirodne i kao da za njom u svakom trenutku ide fotograf i hvata baš taj pravi trenutak.

A, njene poze deluju kao sa stranica starih modnih magazina i svakako su idealne za svakoga ko želi da ima dobre fotke, ali nekako uvek ispadne kao na pasošu.

Ma digni ruku, digni obadve

Želite sliku pored zida na kojoj će biti naglasak na topu koji nosite, dobroj šminki ili novoj frizuri, a ujedno ne želite da ispadne dosadno kao da se fotkate za neka dokumenta? Vanja nam otkriva formulu sa kojom nema greške.

Jednu ruku podignite visoko, dok se sa drugom poigrajte malo prebacujući je preko lica. Slobodno i svoje telo izvijte malo i stvorite siluetu koja pleše, a pozu je lako vežbati na ogledalu i dovesti do savršenstva.

Sličan efekat plesa na fotografiji možete postići i ako podignete obe ruke visoko u vazduh. Telo malo izvijte i jednu nogu ispružite napred tako da naglasite suprotan bok. Ko traži odgovor na pitanje ‘Šta ću s rukama?’ – nam je definitivno to i pružila.

Umetnički selfi

Koliko je naporno kada listamo Instagram, a niže nam se selfi za selfijem – svi skoro isti?

I nama je, a Vanja je uspela selfi igricu da dovede na stepen umetnosti.

Naime, ona nam daje nekoliko opcija i bukvalno tutorijal kako da koristimo svoje ruke za dobar selfi. Na prvoj fotografiji, šaku je jednostavno prebacila preko čela, dok listajući malo dalje zaista imamo nekoliko primera kako baš naš selfi može da se istakne u moru dosadnjakovića.

Isto tako, ne plašite se tajmera. Navijte ga na deset sekundi i igrajte se pred svojom kamerom.

Nije mi dan, ali imam dobar autfit

Znate one dane kada ste se obukli toliko dobro da je prosto šteta da to i ne objavite? Ali ste toliko mrzovoljni da vam nije ni do vas samih, a kamoli do fotografisanja… Zato je ova poza top za vas.

Jednostavno je, raširite malo noge i oslonite se više na jednu. Ruke prekrstite i pogledajte u stranu. Izgledaćete kul i nezainteresovano, a zapravo ćete dobiti dobru fotku svog autfita i pozu koja se ne viđa na mrežama svaki dan.

Fešn silueta

Da li je stranica Vogue magazina ili samo tvoj fid na Instagramu – kao da je i bitno?

Oslonite se i ispupčite jedan bok, a rame na istoj strani blago spustite. Zabacite istu tu ruku skroz nazad opruženu, a drugom se uhvatite za lakat i opalac – imate pozu manekenke sa bilborda vašeg omiljenog brenda.

***

Bonus video: Majdini autfiti za pet dana putovanja – šta da spakujete

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram