9 modnih komada koje treba uvek da kupiš broj veće

Street style
Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Impulsivna kupovina je zamka. Sledeći put imajte ovo u vidu.

Verovatno vam se desilo da odete u šoping kako biste kupili nešto određeno, ali završite sa još hiljadu stvari koje uopšte niste planirali. Probate stvar, vidite da vam odgovara i pravac kasa. Međutim, već nakon prvog pranja, stvar se skupi, deformiše i više niste u stanju da je nosite. Za to ima leka, zato smo napravili listu stvari koje uvek treba kupiti malo veće.

Majica

Najbolje je kupiti obične majice koje su napravljene od pamuka u većim veličinama. Na ovaj način nećete morati da se plašite da će vam se majica skupiti. Možete iskombinovati labavu majicu sa donjim delom koji je uži.

Foto: A. Astes / Alamy / Alamy / Profimedia

Košulja

Košulje se često prave od prirodnih tkanina, tako da i one imaju tendenciju da se skupljaju, ali ne toliko kao majice. Caka je u tome što ne možete uvek znati gde tačno može da se smanji – u rukavima, kragni ili ramenima. U isto vreme, košulja šireg kroja daje vam elegantan i ležeran izgled.

Uska haljina

Uobičajeni problem sa uskim haljnama koje uzmete u vašoj veličini, je taj da vam se često ocrtava veš. Da biste to izbegli, uvek kupite haljnu za jedan broj veću. Opušteniji kroj će izgledati bolje na oblinama vašeg tela i neće biti neprijatnog zatezanja. Takođe, malo šira haljina omogućava telu da diše.

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Vuneni džemper

Verovatno vam je poznata činjenica da džemperi imaju tendenciju da se mnogo skupljaju, posebno ako izaberete pogrešan ciklus tokom pranja. Zbog toga je bolje nabaviti džemper opuštenijeg kroja a i sigurno će vam biti mnogo ugodnije.

Foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mantil

Pošto u proleće i jesen obično nosimo mantil sa košuljom ili haljinom ispod (a ponekad i nečim još toplijim), dobra je ideja da nabavite mantil za veličinu veći. Tada možete lako nositi dodatne slojeve odeće ako je hladno vreme.

Foto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Čarape

Pošto je većina čarapa napravljena od pamuka, skupljanje je čest problem. Zbog toga je bolje nabaviti čarape koje su malo veće. Na ovaj način, čak i ako se skupe tokom pranja, neće postati premale ili zaustaviti vašu cirkulaciju.

Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sako

Ako želite da unapredite svoj garderober, najjednostavniji način da to uradite je da nabavite sako veće veličine. Možete ga kombinovati i uz pantalone i uz haljinu. Ovo će učiniti da izgledate jako moderno jer je taj trend još uvek aktuelan.

Foto: Arturo Holmes / Getty images / Profimedia

Teksas jakna

Teksas jakna ne bi trebalo da bude prevelika, inače ćete izgledati previše “kockasto”. Ali ako nabavite teksas jaknu veće veličine, možete ispod nje nositi duksericu ili nekoliko slojeva odeće.

Foto: Sergii Khandusenko / Shutterstock Editorial / Profimedia

Štikle

Kada birate štikle imajte na umu da što je peta viša, to će vam stopala biti više gurnuta napred u cipelama. Zato je dobra ideja da nabavite štikle za broj veće kako bi vaša stopala disala.

Foto: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrade sa Nedelje mode u Parizu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram