Šta košulja koju nosiš govori o tebi

košulja
Foto: Sartirana / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Postoji čitava grana psihologije koja se bavi uticajem načina odevanja na život, i obrnuto. To nimalo ne iznenađuje s obzirom na to da oblačenje odaje dosta detalja o ličnosti,a posebno košulja, za koju postoji uvreženo mišljenje da je prikladna samo u formalnim prilikama.

Jedna prilika za proveru ove teze jeste razgovor za posao. U tom slučaju prikladno je obući odelo ili neki drugi klasičan komad, u suprotnom kandidat deluje neozbiljno. Doza kreativnosti dozvoljena je u toj industriji, pa se može razmišljati i u pravcu ležernosti. Sa druge strane, naš izbor nikada nije slučajan, biramo i po tome kako se osećamo, pišu na sajtu City Magazine.

Svilena košulja

Ukoliko je zakopčana do grla i upotpunjena pantalonama visokog struka, poruka koju šaljete je ozbiljnost i elegancija. Kada je gornje dugme otkopčano, glasate za senzualnost, posebno ukoliko se iskombinuje sa čipkastim vešom, džinsom i čizmicama do članka.

Teksas košulja

Naravno, teksas košulja predstavlja suprotnost svilenoj, pa je odličan izbor za druženje sa prijateljima. Ona je šik, a istovremeno i dovoljna da privuče pažnju. Često je nepravedno zapostavljena, te razmišljajte u ovom pravcu.

Lanena košulja

Idealna za bezbrižno leto, ali i inače u kancelariji uz sako od istog materijala. Ovaj materijal poručuje da držite do sebe i igrate na sigurno. Kako je trenutno jesen, belu varijantu je dobro zameniti nekom tamnijom. Zamislite spoj čokoladne košulje, farmerki i mokasina…

Klasična košulja

Bela, plava ili prugasta košulja, svejedno je, jer je ideja da volite sigurnost i zonu komfora. Reč je o odabiru sa kojim nema greške jer se pažnja usmerava na druge aspekte pojave. Naravno, postoje i osobe koje vole drastičnije kombinacije – dezene, boje ili dodatak nakita, što je uvek pohvalno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: MODNI TRIKOVI