„Pozlaćeno doba“: Izložba koja je inspiracija za haljine Met Gale

Moda i lepota 02. maj 202212:29 > 16:49
In America: An Anthology of Fashion
In America: An Anthology of Fashion; Foto: Cindy Ord / Getty images / Profimedia

Met Gala se održava večeras, a nestrpljivi da dočekamo kreacije koje će poneti zvanice, pogledali smo izložbu koja je inspirisala ovogodišnju temu.

Naime, Met Gala uvek ima neku temu na koju treba odgovoriti glamuroznim i upečatljivim stajlingom. Prošle godine inspiracija je bila muzejska postavka „In America: A Lexicon of Fashion“, a ovogodišnja se nadovezuje njenim drugim delom – „In America: An Anthology of Fashion“.

Endrju Bolton, glavni kustos Instituta za kostim, za Vogue je objasnio da postavka „odražava evoluciju američkog stila“ i „istražuje rad pojedinačnih krojača i dizajnera, a drži se perioda od 1870. do 1900. godine kada je Amerika zabeležile ekonomski i industrijski napredak.

Tema Met Gale „Gilded Glamour“ je pre svega na referenca na „američko pozlaćeno doba“ prosperiteta, pa već možemo da očekujemo dosta sjaja, dugih rukavica i karnera.

Pogledajte kako izgledaju najupečatljiviji eksponati izložbe „In America: An Anthology of Fashion“ i – pokušajte da zamislite kakav nas modni spektakl večeras čeka.

An Anthology of Fashion
In America: An Anthology of Fashion; Foto: Cindy Ord / Getty images / Profimedia

*

In America: An Anthology of Fashion
In America: An Anthology of Fashion; foto: Cindy Ord / Getty images / Profimedia

*

***
Bonus video: Vatrene haljine sa Met Gale

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram