Žena koju najviše želimo da vidimo na Met Gali – ove godine ne dolazi

Poznati 02. maj 202212:10 > 12:11
Zendaja ni ove godine neće biti na Met Gali, Foto: Emma McIntyre / Getty images / Profimedia

Izvinite, fanovi Zendaje, zvezda "Euforije" će drugu godinu zaredom odsustvovati sa Met Gala.

Ova 25-godišnjakinja je otkrila zašto će propustiti veliki događaj kada je ove nedelje razgovarala sa dopisnicom „Ekstra” Rejčel Lindzi na „Euphoria” FYC Emmy događaju u Los Anđelesu.

„Ne želim da razočaram svoje fanove ovde, ali radiću,“ rekla je Zendaja. „Vaša devojka mora da radi i snima neke filmove, tako da svima želim sve najbolje.“

Iako Zendaja ovog puta neće biti na najvećem modnom događaju, dodala je da će se „vratiti na kraju“. Poslednji put kada je zvezda „Spider-Man: Nema puta kući“ prisustvovala Met Gali bilo je 2019. Sledeće godine, Njujork je bio zatvoren zbog pandemije koronavirusa, a Met Gala za 2020. je odložena.

Na događaju 2019. otelotvorila je temu „Kemp: Beleške o modi“ i nosila je prelepu, pepeljuginu balsku haljinu Tomija Hilfigera koja je takođe zasvetlela.

Zendaja, Met Gala 2019, Foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Godine 2018. kanalisala je Jovanku Orleanku i nosila srebrnu Versace haljinu koja oduzima dah koja je izgledala kao da je opremljena komadima oklopa. Te godine, tema Met Gale bila je „Nebeska tela: moda i katolička mašta“.

Zendaja, Met Gala 2018, Foto: Neil Rasmus/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nedavno, međutim, Zendaja nije išla na događaj 2021. jer je morala da završi svoj rad na „Euforiji“, što je bio prvi put da nije prisustvovala otkako je prvi put prošetala crvenim tepihom na Met Gali 2015. godine.

„Moji fanovi će biti veoma uznemireni zbog ovoga“, rekla je za „Ekstra“ neposredno pre događaja prikupljanja sredstava 2021. „Nažalost, neću moći da prisustvujem jer ću raditi na ‘Euforiji’.“

Met Gala 2022. pratiće temu „U Americi: Antologija mode“ kao drugi deo nakon „U Americi: Leksikon mode“ u septembru 2021. Pored toga, Met Gala će zahtevati od gostiju da se sami osvrnu na američku modu između 1870-90. Kako navodi Vogue, kodeks oblačenja će biti „pozlaćeni glamur, bela kravata“ kao omaž pozlaćenom dobu Njujorka.

Ove godine biće  biće održana 2. maja u Metropoliten muzeju umetnosti u Njujorku.

***

Bonus video: Vatrene haljine sa Met Gale

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram