Poslednja Gucci revija je nešto najbolje što su ikad napravili, a zbog jedne stvari je zaista posebna

Gucci
Foto: Heon-Kyun JEON / AFP / Profimedia

Čudo u Seulu.

Cruise kolekcije najvećih modnih kuća svake godine se u glamuroznom stilu sele na udaljene destinacije širom sveta. Posle Chanela u Los Anđelesu prošle nedelje, i uoči Dior revije u Meksiku, Gucci je svoju izabranu publiku poveo u Seul gde je prikazana kolekcija tima koji je nastavio rad dizajnera Alesandra Mikelea.

To je ujedno i čini sasvim posebnom jer iza nje ne stoji nijedno veliko dizajnersko ime, ali očigledno stoje jako talentovani „no name“ ljudi.

Gucci
Foto: Heon-Kyun JEON / AFP / Profimedia

Ceo spektakl održan je u palati iz 14. veka, a vizualno sve je izgledalo izuzetno moćno – uz svetlosne efekte koji su iz poda pratili dinamiku muzike. Gucci je naravno u Seul doveo i svoje omiljene poznate ličnosti –  Dakotu Džonson, Džodi Tarner-Smit i Elizabet Olsen, a među zvanicama bila je i srpska influenserka Tamara Kalinić.

View this post on Instagram

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

„Gucci je otvorio svoju prvu prodavnicu u Seulu 1998. godine i od tada smo vrlo povezani sa svojom južnokorejskom zajednicom. Od mode i lepote do muzike i umetnosti, uticaj savremene južnokorejske kulture širom sveta je sjajan primer globalne povezanosti koja pokreće Gucci svakog dana. Kolekcija odaje počast tome, i na širem nivou, načinu na koji naša garderoba danas komunicira na svim kontinentima“, pisalo je u sopštenju pred reviju.

Gucci
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kada je reč o kolekciji, veliki deo je pod uticajem južnokorejskog uličnog stila, kao i multikulturalnog stila koji viđamo na ulicama u gradovima širom sveta, sa naglaskom na odeći za surfovanje i skejt. Ona spaja odela za surf na reci Han sa šik suknjama i surferske komade sa onim glamuroznim.

Gucci
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ovo je najnovija Gucci kolekcija koju je dizajnirao interni tim nakon što je Alesandro Mikele napustio brend krajem prošle godine. Novi kreativni direktor kuće Sabato de Sarno je sada počeo sa radom i predstaviće svoju debitantsku kolekciju za Gucci u septembru 2023.

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia
Gucci
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

I iako se modni eksperti kunu u Mikeleov rad, teško je ne primetiti da je aktuelna Cruise kolekcija zapravo jedna od najboljih koje smo videli poslednjih godina. Slike teško dočaravaju kompletan utisak, pa vam ostavljamo video. Uživajte.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram