Pogledajte čuvenu osvetničku haljinu Ledi Dajane u dramatičnom trejleru za Krunu

kruna
Foto: Netflix / Ferrari / Profimedia

Haljina ponovo oživljava na ekranu

Objavljen je trejler za petu sezonu Netfliksove serije Kruna koja će se emitovati od 9. novembra. Radnja je smeštena u turbulentne devedesete i prati početak kraja braka tadašnjeg princa Čarlsa i princeze Dajane, ali neće prikazati njenu smrt. Ali zato u seriji jeste prikazana čuvena osvetnička haljina Ledi Di.

Naime, princeza Dajana je 1994. godine na jednom događaju u Londonu obukla crnu haljinu koja je kasnije postala poznata kao osvetnička. Dajana je tada u njoj prvi put pokazala gola ramena – i to odmah pošto je princ Čarls priznao da je vara sa Kamilom.

Priča kaže i kako u kraljevskoj porodici nije dozvoljeno nositi crno sem na sahranama i da je Dajana te 1994. odlično znala šta radi, pa je namerno obukla crno – kao simbol kraha svog braka.

Pritom, ona je u toj haljini izgledala vrlo izazovno – otkrivenih ramena s dekolteom i sa šlicem iznad kolena.

I Dajana je znala da će taj događaj privući veliku pažnju, da će je paparaci mnogo fotografisati i da će je Čarls najverovatnije videti u tom izdanju.

Foto: Netflix / Ferrari / Profimedia

Sada u trejleru za novu sezonu Krune vidimo Elizabet Debicki kako nosi repliku te čuvene osvetničke haljine.

Zvezda Krune u jednom skorašnjem intervjuu otkrila je kako se osećala noseći rekonstruisanu verziju legendarne haljine princeze Dajane.

Ona je istakla da se tada osetila veoma značajno i prilično moćno i da je to bio veliki dan na snimanju za nju, kao i da je fascinantno da jedan modni komad tako uđe u istoriju, poput osobe koja ga je nosila.

Kadrovi sa tog snimanja pokazuju lepu Elizabet u skoro istoj kreaciji kao što je bila Dajanina, takođe sa golim ramenima i biserima oko vrata.

Zanimljivo u svemu je i to što je Kamila Parker, današnja supruga britanskog kralja Čarlsa, jednom prilikom obukla vrlo sličnu haljinu onoj koju je nosila princeza Dajana.

Samo godinu dana nakon Dajaninog poteza Kamila je pokušala da ponovi taj Dajanin stajling, pa se odlučila za skoro istovenu toaletu – crnu, golih ramena.

Međutim, to je razljutilo mnoge, koji kažu da je razlika nemerljiva. Ističu kako je „pokušaj“ ključna reč u svemu tome.

BONUS VIDEO: Da li je Megan s namerom zaklonjena svećom u TV prenosu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram