Pogled na vene otkriva koja boja pudera je savršena za tebe

Moda i lepota 23. maj 202008:05 > 11. maj 2021 12:12
biranje pudera
Foto: Shutterstock

Nestalo ti je pudera, ali nikako da odeš do radnje? Moguće je odabrati pravi ton i kod kuće. Dovoljno je da se zagledaš u svoje vene.

Karantin jeste prošao, ali nije ti još do odlaska u prodavnicu i parfimeriju? Danas ionako većinu stvari možemo da pazarimo onlajn. Međutim, kako odabrati pravi puder od kuće? Ipak smo navikle da ga macnemo na ruku, pa da poduže gledamo ide li nijansa uz naš ten. Profesionalni šminker Voren Daudal, koji je radio sa modelima širom sveta, tvrdi kako je moguće utvrditi pravi podton i bez odlaska u prodavnicu, i to preko boje vena, piše Dejli mejl.

„Prvo osmotrite svoju kožu na dnevnoj svetlosti. Ako vidite žućkaste, zlatne nijanse, onda je vaš podton topao. Ako uočite nijanse koje idu na roze i crveno, onda je vaš podton hladan. A ako je u pitanju kombinacija roze i žute, podton vam je neutralan.“

Pročitajte još:

Ukoliko i posle toga ne budeš sigurna, on savetuje da pogledaš vene na zglobu šake. Treba da kažiprstom blago pritisneš prevoj između dlana i zgloba i pogledaš boju vena. Ako su plave, tvoj podton je hladniji, ako postanu zelene, imaš topao podton, a ako pak ne možeš da se odlučiš, to znači da ti je podton neutralan.

Ukoliko imate hladan podton, birajte puder koji nema oznaku „roze“. Tako ćete izbeći previše crveno, indijansko lice. Uz topao podton se uklapaju sve nijanse pudera, a isto važi i za neutralan.

Prava tekstura

Puderi koji daju blagu moć pokrivanja daju prirodniji izgled, uz one sa srednjom pokrivenošću isto ćeš delovati prirodno, s tim što ćeš fino pokriti i sitnije nepravilnosti i crvenilo na licu, dok s puderom koji odlično pokriva sve bubuljice i sitne ožiljke bledi prirodni izgled.

Uz to, Voren kaže da je važno, ako menjaš marku pudera, ne pođeš za onim da je bež isto bež kod svih brendova, već da detaljno pročitaš opis proizvoda. Takođe, neki brendovi nude i onlajn servise za upoređivanje nijansi.

Za leto dve nijanse tamniji
Nije loše uvek imati dva pudera u dve različite nijanse, kaže šminker Voren Daudal.
„Jedan će poslužiti za korekciju tena, a drugi malo tamniji za letnje mesece. Ako ne crnite brzo, stavite puder za jednu nijansu tamniji od svoje kože, a ako brzo dobijate boju, slobodno stavite onaj dve nijanse tamniji. Takođe, možete i mešati dve nijanse u skladu sa tim kako se vaš ten menja tokom godine.“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram