Pitali smo stručnjake za obrve hoće li i u Srbiji zaživeti najveći svetski trend

Foto:notclint/RACHPOOT.COM / SplashNews.com / Splash / Profimedia/Wiese/face to face / Face to Face / Profimedia

Naše devojke nisu dovoljno smele za blajhane obrve.

Od kad postoji civilizacija, žene su čupale, farbale i oblikovale obrve kako bi pronašle najbolji izgled za sebe. Poslednjih godina to je kulminiralo u pravu pomamu praćenja aktuelnih trendova, od najbujnijih do najtanjih, žene provode sate i sate prateći tutorijale kako bi savršeno prekopirale stil poznatih ličnosti.

Sigurno se sećate Kare Delevinj i njenih debelih i gustih obrva koje su postale modni trend i pokrenule čitave struje ove estetike koja je zavladala bjuti svetom. Međutim, izgleda da je popularnost gustih dominantnih obrva odslužila svoje i da je došlo vreme za neki novi fazon.

Trend izblajhanih obrva vlada već neko vreme u modnom svetu, a poznata imena kao što su Bela Hadid, Kendal Džener, Kim Kardašijan i Džulija Foks najhrabrije su ponele ovaj trend.

Poznato je da žene u Srbiji prate svetske trendove, a da li ćemo uskoro na ulicama sretati sve više njih sa „nevidljivim“, izbeljenim obrvama, ostaje da vidimo. Do tada, pitala sam kozmetičarke da li će ovaj trend zavladati i kod nas, da li smo dovoljno hrabre za to?

„Mislim da su ženama prilično dosadile guste obrve. Od 2010. su takve u trendu, mada čini mi se da je njihovo vreme prošlo. Sada žene zanimaju nešto tanje obrve, začešljane na gore. Ali, isto tako mislim da ovaj trend izbeljivanja nikada neće zavladati u Srbiji. Naše devojke nisu dovoljno smele za blajhane obrve“, kaže kozmatičarka Sanja Mutavdžić. „Svakako mislim da bi trebalo da se držite svojih smeđih tonova i tamnih obrva. Lepše izgledaju“, dodaje.

„Do sada mi nijedna mušterija nije došla u salon sa ovim zahtevom. Mislim da je to zato što je većina devojaka istetovirala obrve i onda na njima blanš ne bi izgledao lepo. Čini mi se da je ovo više trend za modne piste, nego za svaki dan“, iskrena je kozmetičarka Jovana Lazarević.

A, ako ste razmišljale o blajhanim obrvama, to možete da uradite i u kućnim uslovima, a evo par saveta:

Kupite blanš, hidrogen i uzmite tanku četkicu za senke. Zatim malu količinu blanša i hidrogena pomešajte, pa nanesite precizno na obrve. Ostavite smesu na obrvama par minuta, a zatim isperite vodom. Potom nastavite da tretirate obrve na način na koji ih inače negujete.

Naravno, u slučaju da ste alergične na ove preparate, blajhane obrve definitivno nisu za vas.

***

BONUS VIDEO: Pravilno feniranje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram