Kako da izabereš najbolji tretman za obrve – a da ne izgledaš kao karikatura

Foto: Credit line: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Ovo su najbolji tretmani za obrve.

Potraga za punim, prirodnim, začešljanim obrvama je konstantna, posebno onim ženama koje ne mogu da se pohvale da ih je baš takvima obdarila priroda. Kozmetički saloni nude tretmane koji obećavaju upravo ovakve obrve, ali to je mač sa dve oštrice, jer nikada ne znate sa čime ćete od kozmetičara izaći.

A kako ne biste pogrešile pri odabiru savršenih obrva, evo par saveta i tehnika sa kojima nema greške.

Brow lift

Brow lift je tretman dugotrajne fiksacije obrva, koji se radi iz nekoliko faza. Prvo se nanosi preparat koji razmekša dlaku, zatim se obrve boje i na kraju se fiksiraju. Tretirane obrve mogu imati efekat “čupavih”, ili mogu  biti samo začešljane.

Nakon tretmana obrve deluju gušće, efekat traje tri do šest nedelja, a 24 sata od tretmana ne smete da ih kvasite.

Cena ovog tretmana se kreće od 2.500 do 5.000 dinara.

Farbanje obrva kanom

Farbanje obrva kanom je način za polutrajno iscrtavanje obrva prirodnom farbom. Polutrajno, jer traje mnogo duže nego obična šminka, ali ne duže od mesec dana što znači da po trajnosti ne može da parira japanskom iscrtavanju obrva ili puder obrvama.

Ova tehnika je popularna godinama i koriste je svi koji nisu pobornici iscrtavanja ili presađivanja obrva, a žele lep i moderan izgled.

Cena ovog tretmana se kreće od 300 do 1.500 dinara.

Japansko iscrtavanje obrva

Japansko iscrtavanje obrva spada u trajni tretman, ali i najpoznatiji. To je tehnika kojom se obrve popunjavaju trajnom šminkom po principu iscrtavanja dlačica. Na mestima gde fale dlake u obrvi, docrtavaju se nove, a nacrtane dlačice vrlo verodnostojno imitiraju pravu dlaku.

Drugačiji naziv za ovu tehniku jeste microblading. U bukvalnom prevodu to znači mikro rezanje, što u suštini i jeste postupak. Malim preciznim rezovima određene dubine pravi se mesto gde se ubrizgava boja. Na taj način se postiže vrlo čist i ujednačen izgled obrva gde se svaka dlačica vidi, a efekat traje od godinu do dve.

Cena ovog tretmana se kreće od 14.000 do 40.000 dinara.

Puder obrve

Puder obrve su blago osenčene i iscrtane obrve trajnom šminkom.  Koristi se aparatić sa iglicom, koji ostavlja tragove u obrvi u vidu tačkica. Popunjavanje obrve nije duboko, već se boja stavlja na površinski sloj kože – epidermis. To je jedan od razloga zašto puder obrve traju kraće nego japansko iscrtavanje obrva.

Cena ovog tretmana se kreće od 12.000 do 30.000 dinara.

Kada su sve ove vrste tretmana u pitanju, od suštinske važnosti je da odete u proveren salon i kod profesionalca. Na taj način ćete izbeći komplikacije do kojih može doći.

Jedna od stvari koje mogu da budu posledica loše odrađenih obrva je da budu previše tamne ili pak previše svetle. Na taj način biste izgledali veštački, što je nešto što svakako želite da izbegnete.

***

BONUS VIDEO: Trikovi za punđu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram