Šta je „anti-maskara“ pokret i zašto su svi za njim poludeli

Foto: TikTok/makeupbysamanthaharvey

Nov način da izgledate čudno, ali kao s naslovnice časopisa.

„Anti-maskara“ pokret je novi trend, a hashtag #antimascara na TikToku ima 46 miliona pregleda. Iako nam samo ime zvuči kao da je ovo pokret koji želi potpuno da odbaci maskaru, on to uopšte nije.

Baš suprotno, anti-maskara pokret želi da podstakne korišćenje maskare na potpuno nove načine. Znamo čemu maskara služi: povećava volumen i dužinu trepavica te definiše (uokviruje) pogled.

Međutim, anti-maskara pokret navodi kako bi trepavice i oči došle do većeg izražaja, maskara se može koristiti i na drugačije načine, a ne samo na ovaj tradicionalni. Što to znači? To znači da umesto da stavljate maskaru isključivo na trepavice, počnite da je stavljate i na kapke, kao i druge žarišne tačke lica kako biste stvorili odvažan izgled s naslovnice modnog časopisa.

@lenkalul anti mascara eyes 🖤 ad using Eyeko black magic cocoa edit eyeliner from my @boxycharm 🫶🏼 ib @divinamuse #boxycharm #boxycharmpartner #makeup ♬ original sound - EX7STENCE™

Anti-maskara definitivno nije za svakodnevni look (ali i može biti, u zavisnosti od toga šta smatrate „svakodnevnim“). On neguje kreativnost i doživljaj lepote, a zaista se možemo složiti da je kreativnost u korišćenju maskare na nivou.

@makeupbysamanthaharvey Trying the anti mascara trend! This was the fastest, easiest & coolest look ever !! I'm obsesedddd🖤 IB @divinamuse #antimascara #darkmakeup #creativemakeup #makeuphack #makeupart #mascarahack #fyp ♬ Feel Good Inc x Fellas In Paris - Jason

Kreatori sadržaja na TikToku pokazali su razne načine na koji koriste maskaru: ona se preobrazila u senku, ajlajner, a mnogi je koriste kao slikarsku četku s kojom kreiraju mala umetnička dela na svom licu, piše Buro.hr.

***

Bonus video: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

TikTok

Pinterest

Instagram