Pitale smo muškarce iz Srbije šta misle o celulitu i nismo ovo očekivale

Moda i lepota 20. jun 202222:06 > 21. jun 2022 08:00
Iskra Lorens
Foto: VEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ide leto, a sa njim i preterano razmišljanje o tome kako izgledamo u kupaćem.

Prvo šta gledam kada isprobavam kupaći je – celulit. Verujem da nisam jedina i to je zapravo česta tema među ženama.

Ne volimo ga. Uče nas da ga ne volimo, te nam prodaju gomile i gomile raznih proizvoda koji će našu kožu izlečiti, zategnuti i oporaviti od ovog strašnog napadača. Samo trenirajte, samo pijte dosta vode i samo, samo, samo će i nestati. A, posebno je problem što smo ubeđene da celulit muškarcima nije privlačan.

„Pa iskreno nije nas nešto briga. Celulit se kod nas u društvu spominje samo kad ribe nemaju baš neko dupe i noge, i šalimo se na njihov račun, ali niko nije čuo za ono ‘koža kao pomorandžina kora’ i to. Možda ni ne znaju svi u mom društvu baš tačno šta je celulit”, iskreno je odgovorio Stevan (30).

Dok mnogim muškarcima to i nije tema.

„Ja iskreno nikad nisam sa drugovima pričao o tome, niti čuo komentar za celulit. Nisam siguran ni da svi znaju šta to tačno znači, mislim da više delimo žene na ‘debele’ i ‘mršave’… toliko dobacimo”, priznaje Nikola (28).

Ipak, nisu svi isti…

„Jednom sam čuo lika u teretani kako kaže: ‘Odvratno mi je kad ima toliko celulita, to je dokaz da ne vodi računa o svom telu’. Šokirao sam se šta slušam. Isto tako sam poznavao jednog momka, koji se bavi penjanjem ceo život. Znači, ljudi, njemu je celo telo sam mišić. I bio je sa nekom slatkom bucmastom Nemicom. Neopterećen skroz glupostima… Tako da, ima nas svakakvih. Mene lično to uopšte ne interesuje”, kaže Bojan (33).

A, Zoran (25) ističe da možda sa ženama i ne treba pričati o tome: „Pa okej mi je, nije baš da delim sa njima mišljenje, za svaki slučaj, ali ne osuđujem na osnovu toga kao da je nešto loše.”

„Sad kad razmislim, mislim da je svaki od likova koji su komentarisali celulit bio neki kome je jako stalo do sopstvenog fizičkog izgleda, ali više su kompenzovali neke druge stvari zbog kojih su nesigurni… Ovako zaista nisam čuo da bilo ko o tome priča, a kamoli zamera kao”, prisetio se Ivan (27).

Neki muškarci jedva i da ga registruju…

„Iskreno, nemam reakciju kad vidim celulit, prirodno mi je”, reči su Jovana (28).

Dobili smo i kratke, konkretne i direktne odgovore na pitanje da li muškarci mare za celulit na ženama: „Valja se imati, prirodnije izgleda”, kaže Dragan (28).

A, Milan (27) je dodao: „Ja volim malo po guzi.”

Ma da, i ova diskusija je potpuno za njih završena i rešena – što se za nas, neke doduše, žene ne može baš reći. Pritom, nisu jedini koji razmišljaju tako.

„Meni lično ne smeta, pogotovo kad je na guzi”, kratko je rekao Miloš (30).

***

Bonus video: Pitali smo Beograđane šta misle o menstrualnom odsustvu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram