Pireli kalendar za 2022. donosi veliko iznenađenje

Foto:Pirelli Calendar

Zvezde novog Pireli kalendara su Rita Ora, Šer, Dženifer Hadson, i to nakon što je čuveni brend odbacio tradicionalne modele u toplesu i seksi snimke.

Pireli kalendar, koji je pokrenuo gigant guma 1964. godine, nekada je bio sinonim za eksplicitne fotografije i golišave modele poput Lare Stoun, Kejt Mos, Rouzi Hanington-Vajtli. Ali kalendar za 2022. nastavlja uz novi imidž brenda, pa su modeli, koje je fotografisao muzičar Brajan Adams, prilično – obučeni, ako fotke uporedimo sa onima odranije.

Nema više golotinje

Ova više umetnička nego erotska edicija Pirelija zvanično će biti predstavljena u novembru ove godine.

 

I to će ujedno biti početak nove ere.

Fotografije sa snimanja nam pokazuju da uglavnom nema više modela u toplesu.

Sada Šer stoji pored ogledala – u sakou i pantalonama, a Rita Ora smerno sedi na auto-sedištu u beloj kratkoj haljini.

Ipak, najava nešto erotičnijih scena je jedna njena fotka na kojoj je ona u kadi, slikana s leđa, dok Brajan Adams spreda pokušava da napravi snimak.

S druge strane, u stilu Arete Frenklin, prava zvezda novog Pireli kalendara je Dženifer Hadson.

Tu si u Grajms, Normani, Igi Pop…

Naslov Pirelijevog kalendara za 2022. autora Brajana Adamsa je ‘On The Road’ i predstavljaće velike muzičke zvezde koje je Adams snimao u Los Anđelesu i na Kapriju. Kroz kalendar će biti predstavljena putovanja, okupljajući umetnike različitih nacionalnosti, muzičkih žanrova, godina i profesionalne pozadine, piše Dejli Mejl.

„Na putu sam poslednjih 45 godina jer je život muzičara putovanje, čekanje u hotelima, satima iza scene“, objasnio je kanadski umetnik, koji je snimio kalendar za dva dana intenzivnog rada u Los Anđelesu u junu, nakon čega je usledio dan snimanja na Kapriju krajem jula.

Pireli kalendar je prvi put objavljen 1964. godine, a pravu buru je izazvao kada je prvi put prikazao golotinju devet godina kasnije. Nakon 10 godina bez štampanja zbog finansijskih ograničenja, Pireli se 1984. vratio uz veliki bum – lepršav i seksi više nego ikada ranije.

Takođe, mnogi pamte i izdanje za 2006. godinu s čuvenom fotkom Žizel Bundšen.

Italijanska kompanija za proizvodnju guma je prvi put nagovestila da menja smer 2017. godine, objavivši da seksi kalendaru daje novu feminističku notu.

Na fotografijama su tada bile Robin Rajt, Džulijen Mur i Helen Miren, što je dočekano s pohvalama jer su u pitanju dame od 50 do preko 70 godina.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram